Skrämselhicka & obligatorisk bild...

Igårnatt åskade det en himla massa & det var så kvavt att det tog typ hundra år innan jag somnade, så i morse var jag supertrött & illamående. Första gången jag mått så dåligt sen jag fick medicinen. Lite jobbigt eftersom jag hade ultraljud + blodprov på morgonen. Så Paul fick skjutsa mig dit eftersom jag liksom inte pallade med tunnelbanan & alla lukter där. Eftersom han ändå inte får vara med på ultraljudet bestämde vi sen att det var bäst att han bara åkte tillbaka till jobbet - helt lugnt så långt. Slog ihjäl väntetiden med en medhavd Allers & tillslut fick jag komma in - men inte till den SUPERGULLIGA tekniker som jag hade förra gången (7 veckor) utan världens suraste östeuropeiska tant som bara "You, lay down now". Jaha... inte mycket annat att göra liksom, så jag la mig ner & tanten började undersökningen. Inte ett ord säger hon under hela proceduren, helt annorlunda mot förra gången då jag kände mig så välkommen, omhändertagen & trygg. Så jag ligger där & tankarna bara rusar iväg... försökte spana om jag kunde se några rörelser, men det gick så himla snabbt att det inte gick att säga något med säkerhet. Tillslut avslutar hon & bara "You have someone here with you, like partner?" & det ENDA jag kan tänka är "Nu är babyn död". Så jag säger med väldigt liten röst "No, is this because you can't see a heart beat?"... & får en halvt om halvt urskällning tillbaka för att jag inte får säga sånna saker. Ja men prata med mig då så att jag blir lite lugnare! Anyway, efter det zoomade hon in så att jag fick se det lilla hjärtat & sen fick jag min utprintade bild & fick trava iväg till blodprovet. So, så här ser det hela ut 13 veckor in i det hela.
Syns lite mer att det är en liten person den här gången, förra gången var det mer "Jaha, vi ska få en kidneyböna".

Kommentarer
Postat av: Alex

åååh! Förstod inte alls UL bilder innan jag varit där själv. Nu tycker jag de är underbart :D

Gud vilken konstig människa! Klart man blir skiträdd om hon säger så! Men varför får inte pappan vara med vid ul?!? Vi gjorde allt sånt (utom dom gångerna när jag var i SV och han i Gr) tillsammans, klart pappan också vill se!

Svar: För mig har ultraljuden känts väldigt viktiga - har liksom haft så svårt att fokusera på att vara glad när jag mått så dåligt, men så har jag fått se lilla C & då känns det på direkten som om allt illamående bara glöms bort!

& vad skönt att höra att det inte bara var jag som var harig - jag menar, INTE ETT ORD tills hon frågar om jag har någon med mig. Det kändes verkligen bara som om allt gått åt skogen. Gällade din fråga så "pratar papporna för mycket + att de är en säkerhetsrisk". Paul må vara pratsam... men säkerhetsrisk? Det känns väl som om ett rum för UL är det sista rum på jorden man bestämmer sig för att hålla ett litet enpersons barslagsmål... Tycker att det är så himla dumt! Enda de får vara med på är 18 veckors kontrollen, men bara efter att själva undersökningen är klar. Det här är något som jag verkligen tycker är något helt oerhört diskriminerande.
Ida

2014-05-23 @ 06:56:35
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0