Svenska för invandrare #532: Nej, KALSONGER!

I morse tog Paul fel på dag & kanade ut i vardagsrummet där jag satt & bara "Whoho! Friday, happy Friday socks!". Varpå jag var tvungen att upplysa honom om att det dessvärre bara var torsdag. Nu är ju inte Paul den som deppar ihop i första laget, så han förkunnade glatt "Whoho - Fredagsafton socks! Ida, what is socks in Swedish?"
 
Nu är det ju lite roligt på det viset att så fort Paul vill veta vad något heter på Svenska så väljer han ALLTID ord som i princip är exakt det samma. Exempel: Ida, what is perfect? Ida, what is book? Ida, what is extreme?
 
Nästan sex år tillsammans & det här bara rullar på, han frågar liksom aldrig något vettigt utan bara efter sånt som jag antar är engelska direktöversättingar av vikingaord (jo jag brukar gnugga in att vi erövrade dem, inte tvärt om). Så fort det här händer får jag ett nästan tvångsmässigt behov av att knöla in ett helt nytt ord i Pauls huvud & idag spann jag vidare på underklädesspåret av bara farten:
 
Moi - And honey, your underwear is called kalsonger.
Paul - No they are not, hiihihihi!
Moi - Eh what?
Paul - No I know that word already, you're trying to trick me into thinking that my underwear is called the same thing as pizza!
Moi -*TÄNKER*... OH, you mean calzone!
Paul - Yes, exakt! Not fooling me!
Moi - But honey, it's not the same...
Paul - Really? Really?! Well, if it's not the same it's still really funny - Swedish men with calzone for underwear! HAHAHAHA! And it would be so hard to chew if you got kalsonger at the pizza place!
 
Där någonstans gav jag upp dagens svenska lektion.

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Hahahahahahaha! Helt underbart! Tack för dagens skratt!

Svar: Varsågod! Antalet konversationer vi har av det här stuket alltså... det blir liksom ofta så himla tokigt, men väldigt roligt! En av mina favorithistorier som en annan utlandssvensk har berättat för mig, Alex som kommenterar här ibland, var när hennes blivande man kallade henne för "Min lilla tjockis". Han hade hört henne säga det till katterna & trodde att det var något fint/sött på svenska. Skrattar fortfarande så att jag gråter när jag tänker på hur platt det måste ha fallit! :)
Ida

2014-05-08 @ 16:35:42
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Alex

hahaha åh vad jag älskar paul! ha och hans ordvitsar och svenska försök borde absolut få en egen kategori här i bloggen!

Svar: Du, det är faktiskt inte en dum idé! Hm... vad tror du - bara något med "Paul" eller "Svenska för invandrare"?
Ida

2014-05-08 @ 20:57:48
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Alex

hahaha Giorgos svenska är riktigt rolig ibland med. Fast "min lilla tjockis" (lilla soookis lät de mer) tyckte jag var mycket mer roligt än jag tog illa upp ;) Senaste åren har han dessutom kallat sin bästa vän för "tjockis rumpan". För att inte tala om när han helt plötsligt utbröt "jag är ett sadistiskt svin" efter att vi tittat på män som hatar kvinnor :P hahahaha

Svar: Det är ju jätteroligt, men jag kan bara tänka själv hur jag reagerat först "WHAT?! What did you just say?!" följt av tokskratt. Ehum... & kanske läge att inte be honom upprepa "jag är ett sadistiskt svin" på bröllopet i fall att han träffar släktingar till dig som han inte stött ihop med tidigare. Kan liksom bli så väldigt fel då!
Ida

2014-05-08 @ 21:00:03
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0