Alias - Shredder & Terminator!

Nu är det ju två dagar sen Mitra var här & pratade om förlossningen, men en sak har varken Paul eller jag riktigt "lyckats komma över". Under besöket låg Mammut som en klubbad säl i vår fåtölj & Digby var en liten nyfiken, gosig, uggla med huvudet på sned som spenderade sin tid med att antingen titta (kanske peta bara lite) storögt på Mitras sjukvårdsväska, kärleksknåda Pauls armhåla eller försöka hitta den optimala gospositionen i mina armar.
 
Mitra - So, we need to talk about your cats. Pets can get very protective of their owners and there have been incidents when we have been attacked during labour by aggressive pets. Is there a room where we can lock them up in case we're in fact here during the entire labour?
 
Vi nickade som två små chockskadade dockor & samtalet fortsatte, men så fort vi vinkat av Mitra tittade vi på varandra & bara "aggressive?!".
Alltså... jag inser ju att många djurägare faller in i kategorin "Meeen jag lovar, de är VÄRLDENS snällaste!" & samtidigt kanske de sitter på ett riktigt surdjur som inte alls vill "leka" utan mest amputera din arm vid armbågen. Men Farbror Mumin & Little Mr. Bumblebee?! Tanken på att de skulle bli aggressiva är för mig så främmande att det liksom blir lite kaos i huvudet. Men, men, Shredder & Terminator får väl hänga på övervåningen när det väl är dags för Baby C att göra entré... även om jag inte direkt tror att det är nödvändigt att låsa in dem pga säkerhetsrisken de utgör.

Kommentarer
Postat av: Alex

hahaha! Gud vad de verkligen inte går att få ihop min nuvarande bild av era små fluffisar med att dom skulle behöva låsas in av säkerhets själ :P

Kan faktiskt inte tänka mig att de är speciellt vanligt att katter attackerar för att skydda på de där viset, även om de säkert KAN hända.

Svar: Eh, nä det går inte ihop för oss heller. I ärlighetens namn tror jag väl att de kommer att fly fältet så fort det hela drar igång på allvar, kan liksom inte tänka mig att de skulle känna sig bekväma alls i den situationen.
Tror heller inte att katter så där överlag attackerar i syfte att försvara sina ägare även om det naturligtvis finns undantag:

https://www.youtube.com/watch?v=C-Opm9b2WDk
Ida

2014-11-13 @ 21:46:17
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Malin C

Vi har en shetland sheepdog, aka mini-collie som är den mest underlägsna krabat som är livrädd för både skator och kattungar. MEN när min faster kom på besök (träffar henne väldigt sällan) och hon kom fram och kramades och skulle pilla på magen så rusade han fram, tog ett skutt och nafsade henne i rumpan! Gjorde så klart inte ont, men var en tydlig markering! Jag blev väldigt förvånad då det är sååå olikt honom.
Vår doula sa att han antagligen kommer vara vakthund för bebisen och markera för människor som kommer nära honom.
Blir intressant att se!

Svar: Oj - man känner ju sina djur väldigt väl, så har ni en liten fegis i huset kan jag tänka mig att det måste ha varit väldigt oväntat! Skönt i alla fall att han inte bet hårt nog för att det faktiskt skulle göra ont, sånt kan ju bli väldigt jobbigt.
Ska bli spännande att se hur våra killar reagerar på Baby C. Mammut är väldigt förtjust i lite större barn, men en sån här liten har de aldrig stött på tidigare. Har er hund någon erfarenhet av spädbarn?
Ida

2014-11-13 @ 21:59:16
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Malin C

Hugo är lite rädd, så klart, för större barn som stimmar för mycket. Han vill gärna vara med och leka men springer undan när det blir för mycket. Spädbarn sitter han som en liten räv och lyssnar på och vrider på huvudet :)

Kanske också att det är lättare när ni har två, att de har varandra också att ty sig till.

Svar: Mammut är som en hoppig kalv bland småbarn, finns liksom inget roligare än att spring runt i en bunt av dem & leka. Digby är däremot rätt skeptisk.
Är helt säker på att det kommer att underlätta att de har varandra. Blev så stor skillnad bara på Mammuts mående efter det att Digby flyttade in - mycker mer lugn & harmonisk & nu är det OK om vi är borta tex över natten. Innan var han helt förstörd efter bara en dag ensam i huset.
Ida

2014-11-13 @ 23:01:31
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0