Red lentil soup...

Idag känns kroppen trött, så jag tänker att det får bli mer av en mat & bakdag istället för renoveringsjobb. Har ju ingen aning om hur det kommer att kännas när Baby C precis anlänt, men jag har en känsla av att "mysmat" kommer att vara det som går ner lättast. Alltså - ju mjukare mat desto bättre! Tjocka soppor & grytor är således något jag tror starkt på. Vill också gärna ha ett par alternativ med mycket fibrer att välja på, så idag bestämde jag mig för att starta matverkstan med en linssoppa.
Eftersom soppan är lite starkare (vilket jag vill undvika precis i början) så har den förpassats till vecka tre (samt sju) i mitt matschema & kommer då att serveras med morotsstavar (så får jag både i mig vattenlösliga & olösliga fibrer) samt baguette. I fall att någon nu bara "vattenlösliga & olösliga fibrer... what the heck?!". Jo, jag har nördat in mig rätt mycket på mitt matschema. Påtar med det hur mycket som helst & försöker verkligen få till en så bra mix av mat & näringsämnen som jag bara kan. Stort fokus tex på mat rik på Omega 3 eftersom jag läst att det kan hjälpa mot förlossningsdepressioner. Anyway, i fall att någon vill försöka sig på den här linssoppan så är den löjligt lätt att göra:
 
Finhacka 1 röd chilifrukt, 1 gul lök & 2 st vitlöksklyftor (eller gör som jag & kör dem i matberedaren så att ni slipper lökgråt). Stek blandningen i 2 msk olja (valde rapsolja eftersom det tål högre värme än olivolja som det stod i ursprungsreceptet) & tillsätt sedan 4 msk tomatpuré. Rör om blandningen i någon minut & häll sedan på en liter vatten. Koka upp & tillsätt 4 dl röda linser, 2 kuber grönsaksbuljong, 1 lagerblad & 1 tsk spiskummin. Sen är det bara att koka allt i 20 minuter & så är det klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0