Spelar det roll?
De är så olika mellan olika barn. Vissa är jätte känsliga (jag blev tex helt prickig när mamma ätit för mycket tomat). Men jag har kunnat äta precis vad som helst utan att Isabella reagerat överhuvudtaget. De är bara att testa och se.
Som i kommentaren här ovan så håller jag med om att det varierar, men just lök har båda mina reagerat på, antar att det kanske ger mer gaser i magen? Starkt kryddad mat brukade inte heller vara någon höjdare, choklad klarade inte min förstfödda av (attans också, men så var det ;) ) Men det finns nog inga exakta riktlinjer för det där, man får lära sig efterhand.
Gjorde en liten snabb google-sökning och hittade den här tråden som kanske också kan hjälpa:
http://www.familjeliv.se/forum/thread/58978352-det-har-med-lok-och-amning
Brukar läsa din blogg- tycker om ditt sätt att skriva men har inte kommenterat tidigare. Jag fick rådet från BVC att undvika lök, kål och bönor när min dotter fick kolik. En period undvek jag även mjölk. Tyvärr fungerade det inte då hon skrek tills hon blev 4,5 månad men det fungerade för en i min mammagrupp.
Förresten - apropå ett annat inlägg- jag avskydde att vara gravid o föda barn. Var sjukskriven från v17 till förlossningen. Att vara mamma tycker jag dock är fantastiskt trots kolik och annat. Skulle gärna haft positiva minnen från min graviditet men det har jag knappt inte. Var orolig att det skulle påverka relationen till henne men det har det inte gjort.
Lycka till med bebisen!
Ytterligare en lurker här... Som i princip allt vad gäller föräldraskap och bebisar finns det nog ingen absolut sanning. Med mina två kunde jag äta allt. Men får man en bebis med kinkig mage vill man nog minimera det så mycket som möjligt och då är det kanske läge att utesluta vissa saker som kan vara orsaker till magknip.... Mitt råd är alltså vänta och se hur det blir. I annat fall kanske det finns någon annan där hemma som känner sig hågad på paj :)
Hahaha! Eller hur! =)