4-månaderskontroll...

Lite jobbig dag här idag, det här med vaccin är ju inte så roligt. Absolut något jag tycker är jätteviktigt att ge, men det kommer helt klart tillsammans med väldigt många små babytårar & det är ingen höjdare. Får ont i hjärtat varje gång vi ska till läkaren & vill mest bara lämna över Tor till Paul & sitta kvar i bilen så att jag slipper höra hur ledsen han blir.
 
Bortsett från sprutorna gick Tors 4-månaderskontroll mestadels bra. Han gör allt det en 4-månaders ska göra & växer väldigt bra på längden. Huvudomfånget är också bra, men vikten är som vanligt i underkant. Nu är planen att han ska få börja äta riktig mat om en månad, för att få ytterligare lite kalorier att jobba med. Jag är glad att vi har en plan, men alltså, det känns ju så där att han inte lägger på sig. Kan inte låta bli att känna mig lite misslyckad när han inte blir en sån där liten knubbig baby...

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Något som jag lärt mig (jag har mycket stor erfarenhet av små barn!) är att alla är olika! Och det är ju fantastiskt! Jag och en syster var knubbiga bäbisar, mina två yngsta syskon var smala och spinkiga. Två andra syskon var superknubbiga! Mina barn har väl varit tjockisar, men min systers son var och är smal från födseln. Ett barn jag var nanny åt var knubbig redan från början den andra var spinkig och blev knubbig när hon började käka riktig mat när hon var 6 månader...
Så alla är olika. Huvudsaken han iaf ökar i vikt något, att han är frisk och kry! Och kom ihåg att vi alla är olika!! Ibland tror jag att till och med läkare glömmer bort det ibland!

Svar: Tack för peppen! Han är ju pigg & glad, så det gör att jag inte oroar mig jättemycket trots allt - men jag hade ljugit om jag sagt att jag inte längtar tills han är 5 månader så att jag får börja ge honom lite fet mat så som avokado. Hade varit så skönt om han kunnat lägga på sig nog så att det var synligt så att jag inte behöver oroa mig inför varje läkarbesök.
Ida

2015-04-09 @ 13:42:14
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0