Four months!

Idag fyller Tor 4 månader & jag måste säga att jag är SÅ positivt överraskad över hur bra den här tiden gått. Hade förväntat mig en massa sömnbrist, babygråt, amningsstrul & kräkfest - men fick istället en enda lång mysfest med superglad baby. Den tackar vi för! Börjar även så smått känna mig som mig själv igen & det är också himla skönt. Har cirka 3 kilo kvar till min utgångsvikt & börjar känna att det kanske går att få tillbaka lite muskelmassa trots allt. Fötterna dansar väl inte direkt fram över asfalten, men jag känner mig inte fullt lika mycket som en stelopererad 100-åring längre. Kostmässigt har jag dock lite kvar att jobba på. Brukar ju vanligtvis inte gå runt på socker & kolhydrater, men nu känns det som om det typ inte finns något bättre än bröd med ost, potatismos & coca cola. Just colan har verkligen blivit mitt guilty pleasure sen Tor gjorde entré. Mitt lilla sockerfix som jag verkligen borde sluta med, men inte riktigt har diciplinen till i nuläget. Dessutom - Tor ÄLSKAR cola burkarna. Så fort han får syn på en åker hans små nävar ut ur munnen med ett plopp, ögonen blir klotrunda & armarna viftar alltmer exalterat. Att få hålla en cola burk själv, en kombination av otrolig koncentration & lycka:
Faktum är att det går att få honom att sluta gråta bara du nappar en cola-burk ur återvinningen & viftar med den framför hans lilla ansikte. Vilket leder mig till ett av mina mindre bra mamma-ögonblick så här långt... Var på LCBO (Ontarios version av systembolaget) i helgen & Tor vaknade till i sin bilstol. Just precis i ögonblicket han vaknar kan saker kännas lite jobbiga för kotten, så jag nappar åt mig en cola-burk som står på en hylla & bara "Loooook baby, FUN!". Varpå Paul bara "Honey, why are you waving bacardi in front of our child?". Um... Colan kom alltså i form av ett litet kit - bacardi med cola - så där stod jag & svängde en pava rom framför min babys lilla ansikte. På något sätt hade min hjärna liksom bara raderat bort romen ur bilden till förmån för underhållningsvärdet som jag visste att colan stod för. Selektiv hörsel är något jag jobbat på i flera år, men tydligen gick det att få selektivt seende helt omedvetet!

Kommentarer
Postat av: Jo

Stora killen =) Vet att det inte är aktuellt än men kom att tänka på det av någon anledning; hur är det med barnstolar på restauranger i Kanada? Är det vanligt förekommande?

Svar: Inte riktigt än, han har inte den styrkan i nacken riktigt - men snart så! Har aldrig varit ute & ätit middag med små barn här, men det brukar inte vara något problem när jag varit iväg på luncher med små kottar. Kan faktiskt inte minnas att jag någonsin varit med om att de inte haft barnstol.
Ida

2015-04-07 @ 18:11:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0