Fabric diapers...

Innan vi fick Tor var planen att använda tygblöjor från scratch - helt enkelt för att det känns som ett sånt slöseri att knöla ner den ena blöjan efter den andra i soppåsen. Fast så tog vi oss aldrig iväg för att köpa på oss de där blöjorna (var ju inte så mobil på slutet) så det blev engångsblöjor i alla fall. Vilket var rätt skönt i början, när det kändes så mycket med allt - men nu när saker & ting känns lite lugnare bestämde vi oss för att testa. Köpte därför på oss ett litet test-kit igår. Nu ska allt tvättas en 5-6 gånger & sen kör vi igång. Fungerar det bra byter vi nog helt till tygblöjor när han är hemma, men kör nog vidare på engångs när vi är ute & i farten. Någon som läser här som har erfarenhet av tygblöjor förresten? Tips är som alltid välkommet!
Sen hade vi ju en intressant upplevelse på affären när vi köpte blöjorna... Stod & skulle betala när telefonen ringde bakom disken. En av de anställda plockade upp luren & sen utspelade sig en väldigt bisarr konversation. Visar sig att det varje lördag ringer en kvinna till dem & ber om blöjråd - för sig SJÄLV. Den här gången hade hon tydligen också köpt på sig en ny docka & ville veta vilken babyfilt som de rekommenderade samt undrade om de var OK med att hon kom in med sagda docka så att de skulle kunna köra runt den i en av affärens barnvagnar (hon har så vitt de vet aldrig varit där, men pratar ofta om att hon ska komma in). Jag måste ge cred till personalen som verkligen tog sig tid att prata med henne & inte la på, för uppenbarligen rör det sig om en individ som inte riktigt har alla hemma. Själv hade jag smällt på luren, är så himla dålig i den här typen av situationer & blir bara stirrig & avståndstagande. Paul däremot... Kvinnan bakom disken säger "I'm sorry, but I have to work now so we'll have to say bye" & Paul bara "Paul says HI!"... Varpå expediten räcker över luren till honom & han hojtar ett glatt hallå till blöjkvinnan - som omedelbart lägger på. Antar att hon inte var så sugen på att prata med någon som inte är expert i ämnet blöjor!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Hahahaha! Påminner mig om en händelse där jag jobbade. Jobbade som guide i en gammal gruva och vi svarade givetvis i telefon också. Precis innan hemgång en söndag kväll (när man var som tröttast) ringde en man och frågade vilka tider "gruvtåget" gick. Vi hade ju inga tåg, vi går med våra besökare upp och ned i gruvan. Numera hiss, men då, var det trappor. Och jag flippade ur! Jag började skratta och trodde att han skämtade. Han frågade än en gång och jag svarade på skämt att det är ju lite svårt att veta SJ, som kör tågen, är inte så påtlitliga! Mannen sa inte så mycket. Till SIST fattade jag att han menade allvar (tydligen kan man åka tåg i andra gruvor, utomlands, och han trodde att det var samma hos oss)...pinsamt!
Apropå tygblöjor så, inga råd :) Vi var inne på det ett tag, men vi har ingen tvättmaskin i lägenheten, utan har bara ett tvättrum i källaren. Verkar så himla krångligt att finna tid att tvätta regelbundet (mer än en gång i veckan lär det ju bli ;p)

Svar: Nej vad jobbigt - speciellt när man är så där trött & lätt spårar ur!
Nej i hyreshus utan tvättmöjligheter inne i själva lägenheten hade det ju inte känts så kul! Även här känns det lite meckigt eftersom vår tvätt ligger i källaren som bara är tillgänglig utifrån huset - men tvätten är Pauls avdelning så jag tänker att vi alla fall ger det ett försök! :)
Ida

2015-02-16 @ 14:43:29
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Jo

En av syrrans kompisar körde med tygblöjor och hon tyckte det var superbra. Framförallt för att ungen blev pottränad tidigt (innan hon var ett år) eftersom hon hellre gick på pottan än hade blöja då tygblöjan inte sög upp lika bra som engångs (som jag förstod det). Det är det enda jag har att komma med på blöjfronten =)

Svar: Potta är redan inköpt - en babybjörn! Så vi satsar på tidig intro!
Ida

2015-02-16 @ 14:56:00
Postat av: Alex

Det är flera i min facebook mammagrupp som använder tygisar och alla har bara gott att säga om det.

Väldigt proffsig och snäll personal :)

Svar: Väldigt snäll personal - reflekterar väl på affären!
Allt måste tydligen tvättas minst 6 gånger innan det börjar användas, men hoppas på att kunna börja använda dem snart. Hade varit skönt att slippa producera fullt så mycket skräp som vad vi gör nu.
Ida

2015-02-16 @ 17:09:46
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Bröllopsklänningar

Som gräsrot inom miljöpartiet. Dvs en ”vanlig” knegare som engagerat sig i, som jag tycker, ödesfrågan att funkar inte miljön så spelar det ingen roll om vi har jobbskatteavdrag, fler lärare osv. Men vad MP gjort det är att man sålt bort sin ideologi dvs miljöfrågan till ett block för att man är så kåt på makten. Vad är det som säger att det blir en bättre för miljön med att samarbeta med sossarna istället för alliansen?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0