Han föll...

Vilken vidrig liten dag vi hade igår, den började nämligen med en DUNS...
 
Tor sover i vår säng just nu eftersom han går igenom en tillväxtspurt & för första gången i sitt liv tjurar han över att sova i spjälsängen. Varje morgon innan Paul åker till jobbet har han pallat upp en massa kuddar kring Tor & mig för att se till så att han inte trillar ur, men i morse hade liten lyckats putta undan alla barrikader medan jag sov &... Ja, duns. Vaknade av ljudet då han slog i golvet & den paniken innan jag hunnit springa bort till honom. Han grät redan då, men så mycket att det var i princip ljudlöst... sen startade avgrundsvrålen. Han skrek & skrek & skrek tills han somnade av utmattning. Vid det laget var jag helt sönderstressad, grät jag med & kände mig sämst i världen. Under allt det här kaoset lyckades jag ring Paul som tog kontakt med sjukvården som sa åt oss att avvakta eftersom han inte visade några synliga skador. Men alltså, det här med att ha ett litet barn som möjligtvis har ont, kanske till & med jätteont, är ju bara rakt igenom generalvidrigt. Vid lunch var jag helt slut & det kändes som vi hamnat i en ond spiral, det gick liksom inte för någon av oss att lugna ner oss. Så när Paul frågade om han skulle ta en tidig buss hem grät jag av lättnad, lika så när han klev innanför dörren. För som ett mirakel blev Tor glad nästan på en gång. Tänk att det kan gå timmar av hysterisk gråt & så händer något nytt & det släpper! Att få se min lilla baby glad igen - bästa känslan. Men pulsen dunkade ändå högt i halsen hela gårdagen & jag känner mig fortfarande inte lugn i kroppen...

Kommentarer
Postat av: Alex

Bellan trilla ur sängen en natt när hon var ungefär i tors ålder. Vaknade av att jag känner att hon trillar och sen kom de där skriket som börjar med låång tystnad. Usch usch usch förstår precis hur du känner.

Svar: Tack för att du delar med dig! Inser ju att Tor inte är den enda babyn som trillat ur sängen, samtidigt känner jag ingen som det hänt (är väl en sån sak många tiger om) så det känns så skönt att höra att det även hänt er! KRAM!
Ida

2015-07-29 @ 17:57:33
URL: http://www.swedeoncrete.blogtspot.com
Postat av: Malin C

Usch stackars Tor, och stackars DIG!! Man går ju sönder av deras gråt. Det är tur de är tåliga. Min mamma sa för nån vecka sen när jag var orolig för Cesar som ramlat från stående ner med huvudet i trägolvet (hej nya lära-gå-hjälmen!) att bebisar är konstruerade för att överleva förstagångsföräldrar... Sant och skönt!
Hoppas ni båda är gladare nu!

Svar: Det är verkligen helt fruktansvärt när de gråter & man verkligen hör att det är för att de har gjort illa sig. :( Som tur är har liten varit sitt vanliga glada jag idag, så orosklumpen i magen har långsamt smält bort.
Jaha, det går att köpa såna hjälmar på riktigt? Trodde mest att det var sånt man såg på TV som ett skämt!
Ida

2015-07-30 @ 04:12:48
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Malin C

Haha nädå! De finns :) vi fick rådet att köpa en då Cesar började ställa sig och försöka gå väldigt tidigt innan fallreflexen var utvecklad, den har räddat oss några gånger kan jag säga!!

Svar: OK, då får vi tänka på om vi ska skaffa en vi med. Än så länge är ju Tor rätt lugn, men det blir säkert ändring på det förr eller senare & då är det bra att veta att det finns alternativ för att skydda dem!
Ida

2015-07-30 @ 08:48:48
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: L

Usch, det är inte roligt när det där händer. Den där tystnaden innan gallskriket kommer...
Jag har en aktiv tjej som klättrar och reser sig och skaffar sig många blåmärken på det sättet. Försöker tänka att det är som det ska - en kan inte skydda dem från allt och blåmärken läker.

Svar: Får försöka tänka att det inte går att skydda från allt & sen jobba på att inte ta på mig skulden när det väl händer en olycka. Kände att jag var rätt dålig på det i tisdag, skuldbeläggde mig själv något så oerhört & det hjälpte väl inte direkt till att få upp stämningen i huset.
Ida

2015-07-30 @ 14:30:16
URL: http://livetpavastkusten.wordpress.com
Postat av: Sara

Jag tror vi är många som känner igen oss i den situationen och den känslan du beskriver. Även min äldste lyckades trilla ur vår säng - med huvudet före naturligtvis eftersom det är så tungt, under det minimala ögonblick som jag vände ryggen till för att dra en tröja ur garderoben. Hua! Men av vad jag förstår av ditt nästa inlägg verkar allt ha gått bra!

Svar: Allt gick som tur var bra, men man blir ju så otroligt rädd! Förhoppningsvis för det väl med sig att vi blir ännu lite försiktigare i framtiden - precis som du skriver går det ju så otroligt snabbt!
Ida

2015-07-30 @ 18:15:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0