Daddy food vs Mommy food...

Vi äter middag enligt vår nya strategi - Tor äter glatt smörgåsrån på egen hand, vi får äta vår mat ostörd & sen får han sin riktiga kvällsmat. Jag går in & rör ihop Tors nyanlända banangröt (som sagt... postguden hör när jag är ledsen, för det kom Sverigepaket idag!) & kommer ut till man & litet barn som sitter & mumsar på något:
Moi - Men vad äter han?
Paul - Rödlök!
Paul - Han tycker om det!
 
... Om vi säger så här, rödlöksknaprandet upphörde SNABBT när jag väl förstod vad det var kotten satt & gnagde på. Sen blev det banangröt för hela slanten & det såg, enligt mig i alla fall, ut som om det gick ner betydligt lättare!
Men alltså rödlök... Hade liksom aldrig själv kommit på tanken att testa det på min 6 månaders. Men det är väl kanske bra att Tor har en lite mer äventyrlig förälder så att han inte växer upp alldeles sönderhönsad!

Kommentarer
Postat av: Jo

Haha! =D

Svar: Vad blir det nästa gång? Pepparrot?
Ida

2015-06-27 @ 09:30:15
Postat av: Trillingnöten

Hahahaha! Ja, men varför inte? Rödlök är ju gott ;) Vi var mycket hönsiga med första barnet. Testade en slags mat i flera dagar och sen gick över till nåt annat...när andra ungen blev matfärdig gav vi vad som helst nästan ;) Bara han äter. Han äter men är kinkig med allt möjligt. Givetvis ger vi hälsosam mat, men kanske med en twist (han gillar dock pasta pesto av allt man kan gilla??) Men banangröt tror jag passar lite bättre än rödlök i alla fall ;)

Svar: Vår läkare sa att vi skulle testa en maträtt i flera dagar, men jag får väl erkänna att jag inte riktigt orkat hålla på & traggla med en produkt åt gången. Känns som om det är roligare för honom att testa lite olika saker & "Food before one is just for fun". Fast just rödlök kändes kanske liiite starkt för lilla magen. :)
Ida

2015-06-27 @ 12:35:45
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Trillingnöten

Ps. Tack för alla tips om orangea aktiviteter! Passar superbra ju!!!Mycket tacksam för hjälpen!

Svar: Vad bra att jag kunde hjälpa till lite! Annat du skulle kunna göra - måla orange djur (typ printa svartvita bilder som de kan fylla i med färg) eller kanske något med morötter:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/30/ae/fb/30aefbd5f44cbf2fe492b5d9baf25c5a.jpg

Eller varför inte baka candy corn rice krispie squares!

http://craftcrawlers.com/wp-content/uploads/2014/09/Candy-Corn-treats.jpg
Ida

2015-06-27 @ 12:37:32
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Malin C

Jon gav Cesar ättika... Kan säga att det också avslutades ganska snabbt när jag såg det!! (Dock bara doppat finger, me ändå!)
Vad skönt att han äter med god aptit! Cesar älskar att äta men vi fick bakslag och har fått börja om men en smak i taget då hans mage plötsligt protesterade. Får hoppas att det inte är min allergi han ärvt.
Stor kram till lillkillen!

Svar: Haha! Men hjälp, jag hade typ dött om jag sett Paul mata Tor med det! Hur tänker de där egentligen?
Ajdå, inte kul med krånglig mage - hoppas att det bara var något tillfälligt!

Kram!
Ida

2015-06-27 @ 19:33:59
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0