Fullt upp i Ottawa...

Om nu första dagen i Ottawa inte var tidernas höjdardag så vägde gårdagen upp! Fullspäckad dag då det verkligen gick i ett! Tor & jag började med en timmes morgonpromenad genom Ottawa för att träffa en Ottawa-SWEA för te. Vi har mailat i flera år kring SWEAs tidning (jag har ju varit redaktör & hon har skickat in en massa fantastiska hälsoartiklar) men aldrig sets på riktigt - så nu när vi ändå var i Ottawa passade vi på att träffas. Var verkligen så trevligt att få ses på riktigt! Så om någon av er bloggläsare råkar befinna er i Toronto-området någon gång - HÖR AV ER - för det är så roligt att få ett ansikte & en röst på någon som man tidigare bara känt via datorn! Anyway, efter vår te-date travade Tor & jag tillbaka till hotellet. Råkade knata förbi Kinas ambassad & blev hemskt imponerad över vilken jätteanläggning de förfogar över. Fick liksom bara med en femtedel på kortet!
Jämförelsevis så är Sveriges ambassad är ett pyttekontor längst uppe i ett hus som även inhyser en pub samt en coffee-shop. Men det är klart, den kinesiske ambassadören har kanske liiite mer att pyssla med än vad vår svenska har. Mängden kineser versus svenskar i Ottawa/Kanada är kanske inte direkt 1:1... Avstickare, tillbaka till vår heldag! Tillbaka på hotellet fick vi till en snabbamning & ett klädbyte innan vi mötte upp med ett par klättrarvänner som vi inte sett på tid & evighet. De fick en liten kille i september förra året, så det blev rätt mycket babyprat. Fem år av fertilitetsbehandlingar innan han kom - vilken resa att kämpa sig igenom. Är så glad för deras skull att de fick sitt lyckliga slut! Vi tog & skålade i var sin cider över glädjen i de små & sen tog de med mig runt för att spana in lite  sevärdheter.
Rideau Canal
Parlamentet
Vi stannade även till framför det krigsmonument där en soldat blev ihjälskjuten förra året, men det kändes inte rätt att fotografera där. Tänkte på hans lilla son & bad en liten bön för att de får se varandra igen någon gång i framtiden. Att ett barn ska behöva växa upp utan sin pappa för att någon anser sig ha rätten att döda en annan människa & över religion dessutom... Ofattbart & det gör så där ont i magen att det knyter sig.
 
Dagen avslutades sedan med middag tillsammans med Paul & alla de andra konferensdeltagarna. Vi hade tryckt upp en onesie åt Tor med konferansloggan & det blev en jättehitt. Väldigt sött att se den ena datornörden efter den andra spricka upp i jätteleenden när de fick se honom!

Kommentarer
Postat av: Jo

Härligt! Skönt att få lite bra väder när man är på semester =)

Btw, har du sett något från prinsbröllopet?

Svar: Nu har jag sett lite från prinsbröllopet på SVT - vilken härlig fest det kändes som! Inte ett dugg stelt utan bara väldigt glatt & massa kärlek!
Ida

2015-06-15 @ 12:30:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0