Så hunden var en belöning... men inte Tor?

Många på Pauls jobb har frågat om inte Tor & jag kan komma & hälsa på någon dag - så att de får se Tor in real life. Så vi pratade om det & kom fram till att jag skulle kunna åka in med honom någon dag, boka in lite andra aktiviteter under dagen (typ fika med Megha, besök hos doktorn, kanske svänga förbi Isolde & så) & sen åka tillbaka till Guelph tillsammans. Innan vi bestämde någon tog dock Paul ett snack med deras HR (personalansvarig) för att höra vilken dag som skulle kunna passa. Hon bara "Åh vad roligt - men bäbisar kan ju vara rätt högljuda så ett besök på 30 minuter hade väl varit lämpligt". Alltså, som sagt, jag hade tänkt planera in andra saker under dagen - men att endast få en halvtimmes godkänd kontorstid kändes inte OK. Jag respekterar verkligen att det är en arbetsplats som måste sätta gränser, men jag tänker inte signa upp för en hel dags resande & runt-traskande utan att veta att det är OK att Tor & jag landar i en av deras soffor för att vila upp oss lite om det behovet finns. Förklarade således för Paul att det helt enkelt inte blir någon resa i nuläget. Spola fram tills i tisdags... då släpar samma HR-person med sig inte bara sin 8-åring (med bokstavskombination) utan även sin hundvalp för en heldag på kontoret. Um... Kanske inte att leva som en lär kan jag tycka... Men, men, tänkte att ibland skiter det sig ju med scheman & dylikt & det kanske var kris. Anyway, idag frågade en annan medarbetare när Tor skulle göra entré på kontoret & Paul bara "Nej det blir inte av, tydligen får bäbisar bara uppehålla sig en halvtimme på den här arbetsplatsen". Något som HR-människan hörde & sen konfronterade Paul med. Diskussionen gick något i den här stilen:
 
HR - Är du sur för att Tor bara fick en halvtimme & jag tog med min son & min hund hit i tisdags?
Paul - Sur & sur, jag tycker väl att det sänder lite mixade budskap.
HR - Tycker du att jag är en hycklare?!
Paul - Så kan man ju också säga, jaaa.
HR - Men bäbisar låter ju jättemycket & innan du säger något så JA, jag vet att hunden skällde & min son sprang runt & skrek - men det är ju annorlunda än bäbisskrik! Dessutom så var det SÅ många som sagt att de ville träffa hunden, jag såg det som en belöning för hela kontoret!
Paul - "höjer på ögonbrynen"
HR - Jaha men du, jag satte faktiskt en halvtimme för Idas skull! Annars hade hon varit tvungen att amma inför alla här på kontoret & hur bekväm hade hon varit med det, va?!
 
Eh... Alltså, det är så många fel med hela alltet att jag inte riktigt vet vart jag ska börja. Men om vi säger så här... en mammas bekvämlighet med att amma offentligt eller inte, det är väl ändå upp till mamman att själv bestämma. Så det argumentet får betyget ICKE GODKÄNT!

Kommentarer
Postat av: Jo

Jag blir inte förvånad länge över folk på kontor. Vi skulle kunna köra en Skype så kan jag berätta läget för mig nu för tiden. Känns som att det bara blir värre och värre...

Svar: Skypedate - absolut! Fast skit också att det inte är bättre för dig på jobbet, det förstör ju så mycket när någon på arbetsplatsen tar all glädje ur jobbet. KRAM!
Ida

2015-03-20 @ 23:39:40
Postat av: Camilla

Haha, men va!? Ibland förstår man inte hur människor tänker, mörkrädd är det man blir!

Bara för att hon har haft dåliga erfarenheter av bebis och amning så kan hon inte dra alla över en kam!

Svar: Nej men eller hur? Dessutom, så himla dumt att använda det som ett argument MOT Paul - som om han inte tänkt på sånt själv eller typ tänkt tvinga mig att amma framför sina kollegor. Känns ju bara som ett inte alltför välgenomtänkt sätt att försvara sig själv på istället för att kanske erkänna att hon var ute & cyklade.
Ida

2015-03-21 @ 07:56:12
Postat av: Målvaktsmamman

S KA T A!;)

Svar: Haha - mitt i prick!
Ida

2015-03-21 @ 08:38:12
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: Monica

Hej, läst hos dig ibland och nu måste jag bara kommentera:-), så jobbiga folk är, och skapar sämre arbetsförhållanden är det behöver vara, tar så mycket energi och lust från det som är tänkt ska utföras på en arbetsplats. Och jobbigt folk finns överallt. Vi har väl haft någon bebis på forskningslab., i fikarummet då och då, suttit i något chefsrum sedan och har aldrig stört någon någonsin. Men ouppfostrade 8-åringar är rent livsfarliga, särskilt om föräldern anser att de är så otroligt duktiga och kan allt och ska få visa det, då behövs inkallad vaktstyrka, ja de får faktiskt inte komma. Både för deras egen skull och arbetets art. Bebisar blir alla glada utav. Och blir de livrädda för folk på arbetsplatsen brukar ju faktiskt föräldern vilja skydda dem:-) och gå ut.

Svar: Ja, känns ju absolut som om en besökande 8-åring kan ställa till bra mycket mer liv än en liten baby! Speciellt om mamman till babyn inte jobbar på kontoret... Hade vi varit där & Tor blivit otröstlig hade jag ju bara lagt honom i vagnen & gått ut & gått - inte envist stannat kvar & marinerat hela kontorslokalen i skrik. Går ju inte riktigt att göra samma sak när man faktiskt måste jobba hela dagen som hon var tvungen... Jaja, skönt att höra i alla fall att du & andra som läser här verkar tycka att hon är lika orättvis & idiotisk som vad jag gör!
Ida

2015-03-21 @ 21:08:06
URL: http://engelsktporslin.blogspot.se
Postat av: Trillingnöten

Ja, hur tänkte personen?? Vad orättvist tycker jag! BRA att Paul faktiskt vågade säga vad han tyckte. Så jäkla dumt av HR-personen! Jag FATTAR inte hur folk kan vara såna?? Det är ju inte så att du kommer att hänga där varenda vecka i flera timmar heller. En gång?? Och med en sån resa liksom. Klart att man vill kunna vara flexibel och stanna längre eller kortare om nu Tor verkligen ogillat situationen. Fy farao vad trist alltså!

Svar: Det är ju så oproffsigt att sätta en regel för gemene anställd & sen bara skita TOTALT i det när det gäller en själv. Paul var väldigt irriterad, men valde att inte pusha för mycket - han har hamnat i konflikter med den här människan tidigare & hon är en så där människa som sen går & gråter ut hos chefen att hon känner sig mobbad, så dessvärre är det bättre att backa än att hamna i den situationen. :/ MEN - de har en kille på kontoret som slutade sitt jobb i fredags eftersom han fått ett annat jobb & han klagade på henne & hunden i sin "closing interview" eftersom han de facto är allergisk & fick gå hem tidigare den dagen valpen var där.
Ida

2015-03-22 @ 13:18:03
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0