Big day!

Det har varit en stor liten dag i Tors liv. Vi började redan i morse, då farmor & jag satte honom i sittvagnen för hans morgonpromenad. Hjälp så stor han kändes helt plötsligt!
Alltså, han har ju inte riktigt rymts i liggvagnen på ett tag, men ändå... att ha en baby som sitter i sin vagn - GALET!
Sen blev det ägg & avokado till lunch & retsina till middag!
Eller - så kanske det lät så här i det här läget "Meeen Paul!!!" Middagen (som bestod av potatis) intogs i Tors dop-present från farmor, Stokke stol med för dagen inhandlat bord! Så det var första gången han satt med vid middagen & verkligen kunde vara med till 100%.
För den uppmärksamme - japp, Tors matsked är en spork i miniatyr. Går det att få babysaker som är svenska/skandinaviska så är jag den som står först i kön!

Kommentarer
Postat av: Alex

"å en gulli bebi!" säger Isabella när hon såg dessa bilder

Svar: Från en gulli bebi till en annan då! :)
Ida

2015-05-27 @ 06:40:47
URL: http://www.swedeoncrete.blogtspot.com
Postat av: Malin C

De växer ju så det knakar alltså! Vart tog knyttena vägen?!
Använder ni solskyddsfaktor på Tor? Här säger de, somvanligt, olika beroende på vilken veckodag man frågar typ... Vissa säger att det inte är så noga, smörj inte, smörj hela tiden, var INGET i solen, det räcker med solhatt osv osv... Här är det ju vädermässigt inte aktuellt än men vi kör väl på magkänslan sen, och din erfarenhet :)

Svar: Jag vet, helt galet att de är ett halvår nu!
I nuläget använder vi inte solskydd på Tor. Vi håller oss i skuggan & använder solhatt (jämt, väldigt noga med det - han har ju så lite hår). Jag vet att solskydden är utformade för små barn, men det känns ändå inte helt bra i magen att kleta på honom en massa kräm varje dag när händerna eller fötterna är i munnen typ hela tiden. Tänker att jag sparar solkrämen till dagar då det verkligen behövs, som när vi ska börja gå till den lokala poolen. Då blir det UV-dräkt samt solskydd på armar & ben. Funderar också lite på att köpa ett UV-överdrag till vagnen - det fungerar också som ett myggnät, så det verkar praktiskt.
Ida

2015-05-27 @ 08:02:52
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Jo

Wohoo! Han sitter i stolen! Kul =)

Svar: Kul är precis vad Tor också tycker att det är, så NÖJD över att sitta med "på riktigt"!
Ida

2015-05-27 @ 10:24:09
Postat av: Jo

Tips: http://www.svtplay.se/tradgardstisdag
Går att se i hela världen =)

Svar: Oh - ska se om jag kan få till att titta på det redan ikväll! Beror lite på när Tor bestämmer sig för att starta kvälls-showen...
Ida

2015-05-27 @ 11:08:24
Postat av: Malin C

Tack Ida! Låter som våra tankebanor.
Vi köpte ett sånt överdrag och även en uv-filt, tror den gick på 299kr, som är väldigt stor och funkat bra nu när han har sittdelen och inte är lika skyddad längre. Man kan tydligen knyta den som en bärsele också.

Svar: UV-filt låter ju perfekt för dagar då det är soligt men kanske inte jättevarmt i luften!
Kör du mycket på bärsele? Jag hade stora förhoppningar innan Tor kom, men känner inte riktigt att det fungerat för mig.
Ida

2015-05-28 @ 07:26:07
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Malin C

Åh tack för solinlägget!
Uv filten är toppen, väldigt tunn o sval. Har en jag tänkt dela i två också för den är så stor så kan man ha en del som filt och en som skugga över suffletten tex. Köpte från Aussie.
Bärsele har vi nog lyckats få till ungefär fem gånger hittills... Testat två sorter, Cesar gillar den klassiska stokke-selen men jag får nog inte till det rätt för får så ont i höfterna av den. Plus att det blir ju vansinnigt varmt!

Svar: Hehe... försökte googla Aussie UV blanket & fick typ bara den här typen av träffar:
http://www.sheepcovers.com.au/StandMax1.jpg

MEN - jag ska spana efter en nästa gång vi är på en BabysRus! När det gäller bärselar har vi en babybjörn som Paul älskar, medan jag inte riktigt känner att det fungerar. Får liksom ändå så litet gjort eftersom det hela tiden känns som om Tor är i vägen/jag varken kan böja mig eller sitta ner med den. Så jag klarar mig mestadels utan!
Ida

2015-05-29 @ 06:23:36
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0