Those last 15 minutes...

Det är helt otroligt hur den där allra sista kvarten av Tors dag, när han kämpar mot sömnen genom att bete sig som en maniskt skrattande studsboll kan kännas SÅ LÅNG. En hel dag blåser liksom över snabbare än de där femton minuterna när man bara "Men soooov unge" & det känns som om man aldrig kommer att få sjunka ner i soffan med fryst yoghurt & Orphan Black. Jag vet ju egentligen att han kommer att somna, till & med att vi kommer undan väldigt lindrigt eftersom han i princip aldrig gråter & ändå slocknar relativt fort, men just där & då försvinner allt det där & det känns mest som om man sitter fast i en tidsloop som aldrig kommer ta slut. & så helt plötsligt händer det, lite som om man blåst ut ett ljus - poff säger det bara & så slocknar han. Små armar & ben som ligger utslagna som en väderkvarn, små babypuffiga andetag & tanken som dyker upp i huvudet är... "Åh nej, nu kommer det ta ända till i morgon tills han är vaken igen!".
 
Att ha en baby är en lätt schizofren upplevelse.

Kommentarer
Postat av: Malin C

Åh haha ÖNSKAR jag fick känna så!
De senaste månaderna sover Cesar som en kratta! Vaknar vissa nätter varje timme! Inte ledsen, inte hungrig, tycker bara det är mycket bättre att va vaken. Tror det började i samband med att han började resa sig mot möbler. Så nu får man kasta sig upp var o varannan timme för att han inte ska ramla i sängen, då tar det nämligen en evighet att få honom att somna om. Hinner man fånga innan så slocknar han direkt. Behöver jag säga att vi är utmattande?! :D när han blir tonåring så kommer jag ALDRIG klaga på att han sover för länge!!

Svar: Nej vad jobbigt! Kan bara föreställa mig hur trötta ni måste vara. Hur är han på dagarna då, kan han sova då eller är det lika besvärligt att komma till ro?
Håller tummarna för att det bara är en kort fas & att han snart börjar sova lite mer sammanhängande, speciellt nu när ni ska ut & resan (för ni har inte varit över till US än eller hur?).
Ida

2015-09-01 @ 09:23:00
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Malin C

På dagarna går det kanon! Han somnar jättelätt på kvällen också, likaså oftast alla gånger han vaknar. Men det är ju just det där att han vaknar och två sekunder senare står han upp och fattar ingenting. Börjar snart tro att han går i sömnen :D Söt som socker men helt sjukt påfrestande... Jag har varit förkyld i tre veckor nu o antar att sömnbristen spelar in.
Ja resan är i oktober, vilket minne du har! Hoppas vi kommit i fas tills dess alltså annars får vi nog stanna hemma tyvärr...
Nu ska här krypas till kojs!

Svar: De börjar ju drömma när de är den här åldern, så kanske att han faktiskt går i sömnen! Håller tummarna för att ni lyckas lösa det på något sätt (vad säger Dr. Google?), för det hade ju varit så himla trist om ni inte kommit iväg på er resa bara för att sömnen krånglar!
Ida

2015-09-01 @ 20:53:11
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0