Fancy Friday and paaanic!

Daisy dök upp i morse & var "all fancy" i glittriga ballerinor. Tor, som stod i hallen i pyjamas, hade uppenbarligen inte fått memot om dress code & var med andra ord väldigt underklädd. Så det fick vi ändra på - Fancy Friday med rosett-tema!
Sen det här med bebisar... de senaste dagarna har det fullkomligt exploderat av "bebisnyheter" kring mig. Har tre vänner med barn i ungefär samma ålder som Tor som alla väntar nya bebisar & två andra vänner som har barn som är lika gamla & som nu försöker få till ett nytt syskon. Så här låter det i mitt huvud när jag ens tänker på att de kommer att ha två under två "EEEEIIIIIIIIKKKK, men, men, men, men, men... EEEiiiKKK, paniiiik!". Inte ett endaste dugg aktuellt här med andra ord. Jag får på riktigt existensiell ångest bara när jag tänker tanken på att någon annan ska ha barn så tätt ihop. Missförstå mig rätt, jag är jätteglad för deras skull, men har liksom inte ett endaste uns av förståelse för hur man kan vilja skaffa barn så tätt. För mig hade det känts lite som att skjuta sig själv jävligt illa i foten samt snudd på psykiskt självmord. 

Kommentarer
Postat av: L

Jag känner mig väldigt nöjd med att ha en snart fjorton månader gammal tjej och framförallt med att "bara" ha henne! Jag ser hur liten hon ändå är trots all utveckling och jag märker hur mycket uppmärksamhet hon behöver. Jag vill ha henne för mig själv ett tag till.
Tack och lov tycker jag och min man likadant även om vi är väl medvetna om att vi behöver börja jobba på det inom en snar framtid för att vi ska ha chansen att få ett syskon. Fast i en drömvärld skulle jag ha tre år mellan barnen.

Svar: Håller med, en 14 månaders är ju stor i förhållande till en ny bebis, men samtidigt SÅ liten. Hade i ärlighetens namn känts förfärligt att vara upptagen med en ny bebis nu & inte ha den tiden för Tor. Speciellt som han verkligen inte alls förstått varför.
Ida

2016-02-06 @ 11:32:57
URL: http://livetpavastkusten.wordpress.com
Postat av: Alex

Isabella blir ju 3 i April och jag känner mig suuuper kluven till ett syskon.

Svar: Tänk att hon redan är tre! & jag läste ditt inlägg om syskon & sånt där är ju jättesvårt att veta vad som "blir rätt". Bebisar är så mycket jobb & graviditeter kan ju verkligen suga röv så jag förstår verkligen om folk inte är sugna på att göra om det hela när man väl tagit sig igenom det värsta slitet. Samtidigt känner ju många att det är viktigt att ge sitt barn ett syskon. Själv känner jag mig omgiven av rätt värdelösa syskonrelationer, så jag har inte riktigt den pressen utan hade vi skaffat ett till barn hade det varit av egoistiska skäl - att få ha en till liten minimänniska som förlitar sig på en till 100%.
Ida

2016-02-06 @ 13:40:28
URL: http://www.swedesa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0