Problemkatten Mammut...

Jag skrev för något inlägg sen att Mammut har varit något av en röv på sista tiden... Känner att jag behöver utveckla det lite eftersom jag vet att det är andra kattägare här inne - så kanske att någon sitter på något bra tips.
 
Så här... Mammut har alltid varit rätt krävande - han behöver helt enkelt mycket uppmärksamhet för att fungera optimalt. Får han det inte blir han snabbt en liten problemkatt. Det kan uttrycka sig på olika sätt: sluta tvätta sig, inte äta ordentligt, bli en pest så fort någon försöker sova (krafsa på väggarna, jama & allmänt "nu har jag lust att strypa dig beteende")... Det senaste året har vi ju inte haft så där jättemycket tid över för något annat än Tor, så katterna har definitivt hamnat lite på undantag. Jag känner att det sakta börjar bli bättre, men vi är långt ifrån var vi var innan Tor kom & Mammuts problem-beteenden kom som ett brev på posten. Tack & lov har han inte tagit ut något av detta på Tor. Tvärtom verkar han väldigt förtjust i honom & är jättetålmodig när Tor vill klappa & gosa.
Så det är vi naturligtvis jättetacksamma för - det hade ju lätt kunnat bli otroligt jobbigt annars.
Däremot har Digby råkat illa ut ett par gånger. Mammut har alltid varit den dominanta katten i vårt hem, men nu sätter han Digby på plats alldeles för hårt. Så pass att han vid jul bet stackars Digby i nacken så pass att det blev ett ordentligt blödande sår. Nu passar vi på de två jättenoga & särar på dem vid minsta lilla antydan till bråk, men jag oroar mig naturligtvis i alla fall. Så i fall att någon som läser har ett bra tips på vad vi kan göra så hade jag blivit väldigt tacksam!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0