Tor får stryk...

Vi har ett litet problem... Oftast är Tor & Daisy väldigt goda vänner, men på sista tiden har Daisy blivit arg då Tor gråter. Så om Tor krockar med en dörrkarm/bordsskiva/stolsben, sätter sig på rumpan & börjar gråta så springer hon i regel över & lappar till honom i huvudet. Som ni kanske förstår gör det här inte direkt några underverk för Tors humör. Gråten stegras, Daisy klappar till hårdare... Alltså, vad gör man i ett sånt här läge? De är fortfarande så himla små, så det här med att resonera faller minst sagt lite platt. Hitintills har jag skyndat över, tagit fast Daisys arm (inte hårt, men ett fast grepp) & förklarat att vi inte slåss utan att vi är försiktiga & att hon kanske kan ge Tor en kram istället eftersom han är ledsen. Oftast resulterar detta dock i ett mindre vredesutbrott med små argt stampande ben, samtidigt som Tor hänger & klänger på mig som en liten vrålande apa. Man kan ju bli trött för mindre... Så tips på hur jag kan lösa det här mottages tacksamt!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Jag tror att det är bara att konsekvent fortsätta såsom du gör. Att förklara att så här gör man inte, sedan att hon får ett utbrott men då får det vara så känner jag.
Fråga annars daisys mamma om hur hon tycker att problemet ska lösas?
En annan tanke som slår mig är att hon genomgår en utvecklingsfas där hon försöker bli mer självständig?
Kram

Svar: Har haft ett möte med Daisys mamma idag - så nu hoppas jag att vi kan jobba på det här tillsammans. & vad skönt att höra att det är OK att hon blir ledsen när jag säger till. Får så dåligt samvete, men vill samtidigt inte på direkten börja trösta... Suck, så svårt att veta om jag gör rätt eller inte!
Ida

2016-03-23 @ 07:39:33
Postat av: Malin C

Här sker liknande hos oss. Om jag slår mig tex, eller om jag bär Cesar och våra huvuden krockar då fortsätter han att skalla mej eller slå med händerna på mig. Hårt! Han gör även samma mot sin pappa och även sig själv. det känns lite som att han bekräftar det som skett. Kanske Daisy gör samma? Han gråter och det hänger ihop med att slå sig? Ingen aning, så svårt!
Vi försöker göra som du att ta bort armen bestämt och säga "nej" lite argt? Och sedan visa att man klappar snällt när någon slagit sig. Tar väl ett tag för det att sätta sig men funkar bättre och bättre!

Svar: Åh vad bra att du tar upp att Cesar skallar sig själv! Ska skriva ett till inlägg där jag skriver mer om det. & låter som att vi har samma upplägg för att tillrättavisa & att det är något som det bara gäller att nöta på med...
Ida

2016-03-23 @ 11:10:47
URL: http://www.vavawoom.com/malinclapper

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0