Hösten är här...

Jaha - första oktober. Nu blir det Thanksgiving, pumpakarvande & frenetiskt funderande på vad man ska klä ut sig till för Halloween. Mest ser jag fram emot Thanksgiving. Eller snarare stuffing. Finns nästan inget bättre än stuffing som man gojsar runt med kalkonbaserad sås & sötpotatis som har rostats i lönnsirap... Tycker egentligen himla mkt om oktober, alla träd här är så vackra att det nästan gör ont & så är det så fint med alla Hardy mums som folk pyntar med över allt.

Enda problemet med oktober är att man vet att det som kommer inte är lika trevligt. Att det kommer att följa är ett halvår av frost, vind & blåst, snö, slask & små iskristaller som sandpapprar ned ens ansikte & minusgrader som tillåter en att förvara all mat ute i ett skjul på gården om man så önskar. & man vet att om man vill överleva någorlunda så måste man klä på sig kläder som gör att man ser ut som ett dagisbarn. Vilket man inte vill & följaktligen krampar man ihop av kyla under alla dessa månader. Endast tillfälligt avbrutet under julen då man är för full av glögg för att riktigt komma ihåg hur jävligt det är där ute i kylan. Neeej, jag ser verkligen inte fram emot vintern...


Kommentarer
Postat av: Jo

Lundahösten börjar så smått dra in med regn och halv storm. Än skiner solen emellanåt, men däremellan är det i stort sett ööööösregn... usch!

Stor varm kram till dig!

2009-10-02 @ 10:12:36
Postat av: sQ

Sluta klaga - ni har ju iaf en period som ær værdig att kallas sommar...

2009-10-02 @ 15:13:27
Postat av: Ida

Jo - Har leran kommit än? Det & blåsten var det som jag tyckte var allra värst.



sQ - Men Sussie, det var ju självvalt att flytta till Norge... :)



Kram till er båda!

2009-10-02 @ 18:39:11
Postat av: Jo

Jag ber så hemskt mkt om ursäkt Sussie =)

Och ja Ida, Lundagård börjar förvandlas till den lergrop den är under höst månaderna (det blir ju aldrig vinter här).

2009-10-03 @ 10:25:47
Postat av: sQ

Precis som det var att flytta till Toronto ;-)

Höstkramar till er bägge!

2009-10-03 @ 11:34:13
Postat av: Ida

Jo - Heja Lundagård... Suck, kommer nog aldrig att kunna förtränga hur alla mina vinterskor under fem års tid misshandlades i den lerpölen.



sQ - Jo men jag lyckades ju så där lite oväntat dra en vinstlott när det kom till vädret! Vi har ju till & med kolibris här i Toronto under sommarmånaderna! Hur ser det ut på den fronten i Norge? ;)

2009-10-03 @ 14:41:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0