Tål ingenting...

Alltså, lite skäms jag över att skriva dessa rader... Paul & jag såg Twilight igår (sög tokhårt) & efter det var min natt i princip totalt förstörd. Låg på helspänn tills jag somnade & sedan var natten en enda lång flykt från blodtörstiga vampyrer. Oki, så JA, jag blev totalt traumatiserad av att se Exorcisten som tolvåring. Men nog ska jag väl ändå kunna se en film om vampyrer riktad mot 14-åringar när jag är 26?! Paul tyckte naturligtvis att detta var jätteroligt & retades glatt genom att komma med vampyr-referenser tills dess att jag slog honom på armen. Vid 4 imorse vaknade jag med ett panikryck eftersom jag var säker på att vampyrerna var där för att ta mig. Kände mig ju liiite dum när jag insåg att "vampyr-ljuden" var Mammut som satt & kräktes på golvet. Moi är alltså en total wimp....

Kommentarer
Postat av: mgs

Wimp = mes, ett nytt ord för mig, tack! M

2010-04-12 @ 20:52:58
Postat av: Ida

Varsågod - den bjuder jag på! :) Bra att någon får ut något av min feghet!

2010-04-12 @ 21:09:28
Postat av: Jo

Du är i gott sällskap, jag sov med lampan tänd i typ 2 månader efter att jag sett Scream... Men vad som störde mig med Twilight var att den inte höll sig till de vanliga vampyr-reglerna. Jag är ju ett ganska stort vampyrfan (älskar Buffy, Angel, True Blood, Vampire Diaries...) och att anledningen till att Twilight-vampyrerna inte kunde vara i direkt solljus pga att de glittrade var bland det löjligaste jag hört. Fanns en massa mer som jag har förträngt... Men jag ska ändå ge böckerna en chans =)

2010-04-14 @ 13:10:01
Postat av: Ida

Hm... Oki, jag kan se att det kan vara irriterande om man följt flera vampyrserier. Moi, som ju bangar för allt sånt, hade däremot inte några problem med det alls. Måste dock fråga experten, hur tar man död på en vampyr då? I Twilight fungerar det bara om man sliter dem i stycken & sedan tuttar eld på härligheten. Fungerar vitlöksjoxet i Buffy?

2010-04-14 @ 13:47:40
Postat av: Jo

I Buffy håller de på alla gamla regler/myter. Jag har sett att de hänger upp vitlök som skydd men inte direkt nån reaktion på det. Däremot så funkar kors o vigvatten utmärkt. I True o Diaries så gör vilök ingenting mot dem och kors är iaf inte ett problem i True.

Att ta död på en vampyr gör man med en träpåle i hjärtat alternativt hugger huvudet av dem (och solljus förstås), gäller för alla serierna. En vampyr får inte komma in om man inte bjuder in dem (gäller också), det är anledningen till att jag tycker om vampyrserier. Gör ju att man känner sig säkrare =)

Tror att du skulle tycka om Buffy, är lagom läskigt och fantastiskt roligt. Har du fler vampyrrelaterade frågor står jag till ditt förfogande, är ju som sagt vampyrnörd =D

2010-04-15 @ 15:24:30
Postat av: Ida

De får inte komma in om man inte bjuder in dem? Hm, oki då ska du kanske inte läsa Twilight då... Skönt att höra i alla fall, då behöver jag inte panika när jag vaknar fem på morgonen av att golvplankorna knarrar. :) Träpålegrejen & huga huvudet av dem har jag hört tidigare, verkar dock inte gälla för Twilight. Dock har mitt läsande nu tagit mig så långt i historien att jag numera vet att även varulvar kan ta död på dem. Fungerar det enligt de serier du sett?

2010-04-15 @ 17:10:09
Postat av: Jo

Nja, har inte riktigt sett någon sådan konfrontation. Varulvarna är mest ute efter vilket kött som helst som ser gott ut =)

2010-04-15 @ 22:34:13
Postat av: Ida

Oki, Paul stödde den utveckligen baserat på True Blood samt någon 80-tals show. Moi har nästan läst ut bok två & känner att historien blir tunnare & tunnare. Ska något läsas så är det bok nummer ett, sedan kan man lägga ned lite.

2010-04-16 @ 13:57:51
Postat av: Jo

Ok, bra att veta. Får se om Kisa bibliotek har den... =)

2010-04-17 @ 17:17:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0