Vindpinat Finland...

Jaha. Nu sitter jag på en vindpinad liten halvö & kikar ut på träden som bågnar. Tanken är att vi ska ut med båten & ta prover i morgon, men eftersom vinden just nu ligger på i 8 m/s så ser det inte speciellt ljust ut. Troligtvis kan inte båten lämna hamnen. Vilket innebär att vi får roa oss bäst vi kan i labbet istället. Just i skrivandets stund har dock Kenneth & hans fru Lee åkt till Helsingfors för att skjutsa hans föräldrar till flygplatsen. So, moi är själv här ute. Lite ensligt är det allt. Närmsta affär ligger cirka 10 km bort & jag vet inte riktigt åt vilket håll. Vilket betyder att jag inte vågar ge mig ut & leta eftersom middagen stänger klockan 17.30 & det känts lite trist att missa den med tanke på att min totala proviant i nuläget består av C, D & B-vitaminer samt två tuggummin. Oh, & vildäpplen utanför mitt dorm room. Fast lite måste jag nog ut & röra på mig. Känner mig så där helt avstängt slut i kroppen & huvudet & det brukar inte gå att vända på om jag inte får röra lite på mig. Så ut & kut (nåja, knata) blir det nu.

Kommentarer
Postat av: ma

Vad är det för en liten ö utanför Helsingfors du har landat på? Kram

2010-08-24 @ 20:20:27
Postat av: Ida

Det är mer som en liten halvö, Tvärminne heter det. Ligger cirka 1 mil från Lappvik. Väldigt fint men ensligt. Stället är en nationalpark & den enda bebyggelse som finns här är fältstationen som drivs av Helsingfors universitet.



Saknar er alla, kram!

2010-08-25 @ 18:08:32
Postat av: ma

Tvärminne, det säger inte så mycket för mig.

Jag kommer att vara i Umeå i morgon och på fredag så Mgs tar hand om katterna. Totte hämtar sig väl och liknar allt mer den allätare han är, t o m slickar han i sig i/d-sörjan frivilligt! Han får sin sista antibiotika i morgon och börjar nu även sova hela natten igenomn, vilket är en befrielse för mig.

Ha det nu bra, vi hörs. Kram M

2010-08-25 @ 19:46:51
Postat av: Ida

Det ligger på Hangö, så längre söderut kommer man inte i Finland. Lite annorlunda mot hur det var uppe i nordligaste norr! :)



Vad skönt att höra att Totte känner sig bättre. Har Silly börjat förstå att det är han eller är hon fortfarande arg & rädd? Stackars lilla skorpan...



Kraaam!

2010-08-25 @ 22:16:50
Postat av: Anonym

Vi har låtit Totte vara längre stunder utan tratt, vilket har gjort att kontakten dem emellan verkar vara normaliserad. På måndag kl 16.00 blir han av med stygnen och då slipper jag entligen att passa honom från att "slicka sina sår" och sitt hår. Värst har varit det att han lärt sig att befria sig från tratten på nattetid. Han har gått ner i vikt och töserna med! Jag måste komma på något lurigt och idiotsäkert vad gäller deras kosthållning. Tips tas gärna emot. Kram M

PS: Många på jobbet är djupt imponerade av vår lyckade bestigning av Keb! Och för mig själv börjar det successivt gå upp vilken fantastisk grej detta är!

2010-08-28 @ 18:47:42
Postat av: Ida

Hm, jag ska klura på det. Gud vet att jag har tid att tänka här ute i intet. Glad dock för att Totte har magrat av lite, det behövdes. Sämre dock med tjejerna...



Det är det verkligen! Jag är fortfarande helt tagen av att vi faktiskt gjorde det, jag tycker att det är en ENORM bedrift av oss alla & jag är så stolt. Klar sommarens bästa minne & något jag alltid kommer att bära med mig!

2010-08-28 @ 22:00:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0