Helviti - granen luktar kattkiss...

Argh! Världen är emot mig! Så vi fixade julgran idag. En liten söt gran som vi sågade ned på ett snöklätt fält. Så långt allt väl. Men sen... Granskrället luktar inte så där gott & juligt som man tänker sig, den luktar rent ut sagt kattpiss. Eftersom vi hade Mammut med oss i bilen idag resulterade odören till & med i att det stackars lilla livet ett tag anklagades för att ha kissat ned baksätet. Efter att Paul (ocharmigt men sant...) letat igenom Mammuts lilla biltoa samt alla säten tvingades vi inse att vi spenderat $35 på barrande urin. Det tog lite udden ur glädjen där ett tag. Eftersom det gäller att hålla humöret uppe när man liksom ändå är fast här så försökte jag lite glättigt släta över det hela med att vi bara kunde köpa lite doftspray & tvinga vårt hem att lukta gott rent artificiellt. Då kom bakslag nummer två, det går inte att få tag på en julgransfot. Skiten har sålt slut i hela Toronto. Så. Nu äger vi en amoniakstinkande gran som vi inte kan palla upp. Heeeelviti. Sista julen här. Jag säger det. SISTA pseudojulen. Sedan blir det Carl Larson jul hemma i Sverige oavsett. Har inte Paul lust att hänga på får han fira med Mammut (vilket kanske inte är ett så jättedåligt substitut eftersom han är 1) världens sötaste 2) gnäller betydligt mindre över hur uselt allt är i jämnförelse med Sverige...).



ANDAS... Nu ska jag dricka vin. Det har de i alla fall här.

Kommentarer
Postat av: ma

Pa säger att det kan vara ett svampangrepp som gör att granen luktar illa. Det är varken den söta granen eller den söta katten som saboterar din jul. Förmodligen kan du ha granen som en utegran, så har ni inte spenderat i onödan.

Men att bli förbannad är förståeligt, när det är så här.

2010-12-19 @ 14:41:21
Postat av: Ida

Har aldrig varit med om att en gran luktar på detta sättet så det kom som en total chock. Går det att tvätta bort tror du?

2010-12-19 @ 16:03:03
Postat av: ma

Prova kan du ju, men om det hjälper mot svampsporer som producerar ett illaluktande ämne återstår att se. Jag pratade med farmor som menade att det inte är lönt att ta in den granen. Jag förstår att du vill ha en riktig gran eftersom ni tänker fira jul med folk hemma hos er. Kan era gäster ge dig en gran i jul- klapp, eller köp en ny?

Katten Mammut är ju helt cool!

2010-12-19 @ 21:28:21
Postat av: Ida

Nu vet vi varför den luktar kattkiss! Tydligen har vi antingen serbiska eller norska granar i Sverige medan de har Coloradogran här & de luktar all piss! Det är därför många här har tall istället. Efter att vi fått reda på detta köpte vi en annan variant istället & så får Coloradogranen vara utegran i trädgården. Surt men så är det. Vi vill ju ha granen i ordning innan julen så att vi kan klä den tillsammans & ha allt i ordning tills dess att gästerna kommer.



Mammut är bäst!

2010-12-20 @ 06:06:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0