Sverigebesök & lite G20-tankar...

Bra helg detta! Roland & Ann är nämligen på snabbvisit i Toronto innan de åker ut till västkusten för orienteringstävling. Var ju himla länge sedan jag hade Sverigebesök, så det är verkligen jättekul att de är här nu. Jippi för familj! Hämtade upp dem från flygplatsen vid sjutiden & det gick tack & lov utan problem - de senaste dagarna har motorvägarna dit nämligen varit avspärrade studvis pga G20-mötet. Efter avlämning av resväskor blev det pub-besök. Började ute på en patio med var sin pint av vår favoritöl Creemore, men fick flytta in efter en halvtimme eller så eftersom det började regna. Vilket i sin tur gjorde att vi fick se lite tv-bilder från protesternas down town. Nu är ju Pauls syster en av dem som är där nere & ropar slagord, men ändå - jäkla idioter är de hela bunten. Varför i helsike ska man sätta eld på polisbilar & slå sönder skyltfönster för att Canadas regering gett pengar till Afrika i bistånd men specifierat att de inte skall gå till aborter? Oki, jag kan hålla med om att det är ett onödigt & rätt dumt ställningstagande, men att gå ut & vandalisera & provocera till den milda grad att man sedan slutar upp med en batong i huvudet? Har man så himla mycket överskottsenergi kan man väl använda det till att bedriva lite egen välgörenhet på de otaliga inrättningar för hemlösa som faktiskt finns här i Toronto & sedan använda sin oskadda hjärnkapacitet till att diskutera politik utan att behöva gömma sitt ansikte bakom röda palestinaschalar. Nej i denna frågan känner jag helt enligt ett citat jag hittade på nätet för ett tag sedan "Kan inte du bygga ett flygplan av säkerhetsnålar, palestinaschalar, Converse- skor och Che Guevara-tröjor och dra åt helvete?". Onödigare människor än övervintrade radikala fjortisar får man ju leta efter. Väx upp & sluta tro att sprejburkar, slagord i repeat i mikrofon & spottloskor efter poliser kan förändra världen.

 


Kommentarer
Postat av: ma

Ja, blodet är ändå tjockast t o m vad gäller den tjocka släkten!

Det har varit riktigit tråkigt att följa via You tube och nyheterna kravallerna i Totonto. Vad kostar det att bränna en polisbil? Hur många barn i världen skulle få magen mättad för den summan?

Vi kör till Umeå den 3/8 och därifrån till Älvsbyn. Firar era födelse-dagar den 4 och 5/8 i stugan om möjligt. Sedan skall vi besöka Storforsen och polcirkeln, enl önskemål av Isobel, ev på fredag. Under veckoslutet kommer vi till Lse och ev på måndag börjar de hemresan från Umeå. Är din planering att vi även skall starta upp resan till Keb på måndag? Kram Ma



vvad

2010-06-27 @ 19:12:13
Postat av: Ida

Håller helt med, tråkigt är ordet. Det känns så trist att det är på detta sättet vissa människor tror att man kan förändra saker & ting. Har man banne mig råd att flyga in till Toronto för att protestera så har man fan inte rätt att sätta eld på skattebetalares polisbilar som bara är där för att upprätthålla ordning.



Vad gäller Sverigebesöket - låter bra. Tror dock att vi kanske ska ta en dag eller två uppe i Älvsbyn då vi bara tar det lungt innan vi åker upp till Kebnekaise. Beror också på hur vädret ser ut, så det får vi planera lite efter väderleksrapporten.

2010-06-28 @ 05:23:19
Postat av: ma

OK, då börjar det ta lite form.

Farmor vill vara i Lse medan vi är i norra Sverige. Så förmodligen följer hon med oss när vi far tillbaka till Lse, om det inte blir för många dagar för henne här totalt. I annat fall tänker hon ta bussen hit, vilket tar närmast 8 timmar för henne.

Så det vore bra om vi vet när Pauls föräldrar far vidare från Lse, dels för farmors skull och dels för oss vad gäller vår avresa till fjällvärlden. Kram M

2010-06-28 @ 20:03:32
Postat av: Ida

Äsch - glömde helt av att fråga, men jag är nästan hundra på att det är den nionde som gäller. Självklart ser vi till att farmor åker med oss ned till Lycksele, aldrig att hon ska sitta & kuska åtta timmar på olika bussar. Kan vi inte pressa ihop oss i två bilar så får väl jag åka buss istället.



Oki - uppdatering! Letade reda på Isobels mail & de åker från Umeå klockan tio på morgonen den 9e augusti. Så vi får nog åka ner till Lycksele senast den 8e men helst lite tidigare så att de får se hur vi bor också.



Kram!

2010-06-28 @ 21:09:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0