Kryper i kroppen...

Idag är det en sån dag då det bara kryper i mig. Det känns lite som om mitt skinn är för litet & allt jag vill bara är att rymma ifrån det. Det är ett sånt där obehag som det är svårt att sätta fingret på, troligtvis är det lite för många komponenter som spelar in för att jag ska kunna särskilja orsak & verkan. Ute regnar det. Grått kännetecknar Toronto idag. Funderar på att gå ut på en långpromenad - bara gå, & gå, & försöka skölja bort allt. Rent sinne & nya tag. Vill till Los Angeles nu, inte om två veckor - vill ha läkande sol & se något nytt. Bara klättra & tömma sinnerna.

Kommentarer
Postat av: ingrid

kryper i mig också men mest för att män i den akademiska världen är så otroligt f"#kade! åhhh jag blir så arg så jag fick för mig att skriva till en annan akademiker!

2010-03-12 @ 21:10:44
Postat av: Ida

Oj, vad har hänt? Problem med din professor eller någon av de socialt efterblivna ryssarna? Själv smågottar jag mig åt att min tyske handledare är och hälsar på i sitt rike - lite lugnare för mig då! :) Kram!

2010-03-12 @ 22:35:15
Postat av: ingrid

ha ha, nej förutom att handledaren ska iväg och vi har tio dagar tills avhandligen ska vara klar är inte han problemet. nej, detta problem har med en reviewer att göra, som då inte delar min uppfattning i en fråga och därför skriver en review på 6 sidor som leder till att min artikel blir rejected med nåååågot biased kommentarer som:

"the high quality data is disfigured by an insufficient discussion"

"we suggest Anell seeks information and acquires the knowledge that is a prerequisite for her to do a better job"

"I suggest Anell discuss this with her co-authors (one of which knows this but perhaps doesn't like it much) or contact biostratiraphy experts (vid deras universitet), PhD students are allowed and expected to do things like that"

"Excellent data and mappping of the study is not worthy when anell et al. state:"

"if Anell is now allowed to quote Aarhus papers.."

"phd students ought to go further than echoing the ideas of supervisors"

och förstås

"Previous work (anell et al. 2009) gave us hope of an impartial and not dogmatic appraoch to the subject. by the above comments i hope Anell will aquire the strength to continue along this path"

..inte liiite nedlåtandet, typ you're a puppet at the hands of your supervisors, råkar ha min egen hjärna tack så mycket. aldrig varit med om något så fult, att det förekommer att vuxna människor beter sig på detta sätt. Ja du borde läsa alla 6 sidor. denna "anonyma" (läs S.B. Nielsen) reviewer vill inte träffa mig en mörk natt. Man blir trött på denna mansdominerade korta män med stora egon problematiken!

2010-03-12 @ 23:14:51
Postat av: Ida

Ingrid, det var det värsta jag någonsin läst. Jag menar, kritik ska väl ändå vara liiite konstruktiv & inte bara vara dåligt förklädda förolämpningar. Vem är denna fruktansvärda man? Samt vad bottnar detta i - känns ju helt utan rim & reson att vara så rent ut sagt överjävlig.



Massa kramar!

2010-03-13 @ 21:24:12
Postat av: ingrid

Ja du är inte den enda som reagerat på detta. Mannen i fråga är med 99% säkerhet S.B. Nielsen, vid aarhus universitet. som inte heeelt håller min medförfattare erik Rasmussen i en viss fråga, som alltså under 6 sidor enbart, utöver att han säger att jag är en idiot och Erik är en idiot och alla vid vårt universitet är idioter (han tar denna fråga en aning personligt) säger att det uppenbarligen är bevisat att klimat är den drivande faktorn (bevisat hur..det kan han inte riktigt säga, bara att man är en idiot om man tror något annat...ja han använder ordet idiot i denna proffessionalla review), och säger man annat får man uppenbarligen inte publicera. Helt uppåt väggarna, men mest otur att min stackars artikel hamnande i elden mellan Nielsen och resten av världen. Det var ju inte meningen. Men lite halvkul att bli förolämpad för det. Nåja, nya tag, ska bara skriva ett brev till editorn också, som ärligt talat, hade jag varit editor hade ju jag tagit detta och sagt nej tack, jag tänker inte stå för att vår tidning skickar detta som en review. jag kan maila en kopia, det är ganska rolig läsning. dessutom har jag inga problem med att berätta för omvärlden att jag tycker att det itne får gå till så här inom akademin.



nåja, nog om mig, jag vet hur det känns i din situation också, man blir jättefrustrerad på allt man vill och ska hinna och få plats med i livet..hand in there!

2010-03-14 @ 09:06:15
Postat av: Ida

Hade gärna tagit en titt på en kopia - låter ju faktiskt helt vansinngt av editorn att släppa igenom något som är mer av ett personangrepp än något som ens snuddar vid att vara professionellt. Vad säger dina handledare om detta?



& jo, det är mycket just nu... Kanske jobbigast är att jag känner mig så rastlös. Jag tycker ju om Toronto, det är inte det, men jag har ju varit här i 2.5 år & känner att jag vill röra på mig igen...



Kram!

2010-03-16 @ 13:34:20
Postat av: Ingrid

ha ha, handledaren ja, han som ska stødja och vara bra och hjalpa till eller hur det nu var. Handledaren fick for sig att det vore bra att veta om det faktistk var Nielsen som var reviewer, varpå han skickar ett mail till nielsen i stil med "tack for din review till min elev ingrid, har bara en fråga angående en referens.." och får ett lika trevligt svar. Och jag tanker, ja ytterst trevligt att han tackar den man som precis kallat hans phd studerande for en idiot och laxat upp henne och sager att hon gjort allting fel, det kanns ju vaaaaldigt snallt av honom! GALEN blir jag! idag ar jag så trott på hela skiten att jag inte vet vad jag vill! usch. ar det fortfarande [email protected] som galler eller har du annan spannande mail adress numera?

2010-03-17 @ 14:13:32
Postat av: Ida

MEN HERREGUD! Ingrid, gå ut & köp dig något fint samt lite Drambuie - det förtjänar du! Nope, samma mail som tidigare, ingen förändring där inte.

2010-03-17 @ 16:59:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0