Jästsuccé!

Nej men för tusan - nu får jag nog springa tillbaka till Loblaws & köpa på mig en lott. För checka!


Tekakorna jäste! Det är FÖRSTA gången sedan jag flyttade hit hösten 2007 som jag fått något att jäsa. Slutsats: Canadensisk torrjäst suger, Svensk torrjäst regerar. Jag menar, paketet gick ut oktober 2009... det var alltså lika gammalt som Elsa & hon kan ju de facto både gå & prata vid det här laget.

Är ju ingen brödfantast - men gud så gott det var idag. Paul dundrade på med en massa västerbottensost (hitskickat av farmor - det tackar vi för!) & jag körde mest på cream cheese med massa grönsaker & färsk basilika. Sedan tröstar jag mig med att det var extranyttiga tekakor: grötbaserade, fullkornsmjöl & linfrömjöl. Det senare är prima  ur Omega3 synpunkt, så jag känner mig väldigt nöjd. Nöjd & mätt.

Kommentarer
Postat av: ma

Dina tekakor ser godare ut än Lilla Bageriets rågare! Du minns väl dem?

2011-04-03 @ 18:33:53
Postat av: Ida

Tack! Rågarna... åh de var så sjukt goda! Minns när man fortfarande kunde få hem dem i brevlådan på helgen, lyx!



Vill du prova på mina tekakor så är de superenkla:



Koka gröt på 1.5 dl havregryn & 1.5 dl vatten + salt. Blanda ner 50 gram smör & 2.5 dl mjölk. Dumpa i 50 gram jäst & cirka 7 dl mjöl av valfri nyttighetsgrad. Rulla små kakor, jäs i 30 minuter & grädda på 225C i 10 min. Klart!

2011-04-03 @ 19:14:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0