Jästsuccé!
Nej men för tusan - nu får jag nog springa tillbaka till Loblaws & köpa på mig en lott. För checka!
Tekakorna jäste! Det är FÖRSTA gången sedan jag flyttade hit hösten 2007 som jag fått något att jäsa. Slutsats: Canadensisk torrjäst suger, Svensk torrjäst regerar. Jag menar, paketet gick ut oktober 2009... det var alltså lika gammalt som Elsa & hon kan ju de facto både gå & prata vid det här laget.
Är ju ingen brödfantast - men gud så gott det var idag. Paul dundrade på med en massa västerbottensost (hitskickat av farmor - det tackar vi för!) & jag körde mest på cream cheese med massa grönsaker & färsk basilika. Sedan tröstar jag mig med att det var extranyttiga tekakor: grötbaserade, fullkornsmjöl & linfrömjöl. Det senare är prima ur Omega3 synpunkt, så jag känner mig väldigt nöjd. Nöjd & mätt.
Är ju ingen brödfantast - men gud så gott det var idag. Paul dundrade på med en massa västerbottensost (hitskickat av farmor - det tackar vi för!) & jag körde mest på cream cheese med massa grönsaker & färsk basilika. Sedan tröstar jag mig med att det var extranyttiga tekakor: grötbaserade, fullkornsmjöl & linfrömjöl. Det senare är prima ur Omega3 synpunkt, så jag känner mig väldigt nöjd. Nöjd & mätt.
Kommentarer
Postat av: ma
Dina tekakor ser godare ut än Lilla Bageriets rågare! Du minns väl dem?
Postat av: Ida
Tack! Rågarna... åh de var så sjukt goda! Minns när man fortfarande kunde få hem dem i brevlådan på helgen, lyx!
Vill du prova på mina tekakor så är de superenkla:
Koka gröt på 1.5 dl havregryn & 1.5 dl vatten + salt. Blanda ner 50 gram smör & 2.5 dl mjölk. Dumpa i 50 gram jäst & cirka 7 dl mjöl av valfri nyttighetsgrad. Rulla små kakor, jäs i 30 minuter & grädda på 225C i 10 min. Klart!
Trackback