Blåbärstokig!

Blåbär i alla dess former är bland det bästa jag vet. Har varit förälskad i Vaccinium myrtillus sedan jag som liten kotte bråkade med farfar om vad som var godast "blåbärsbulle eller blåbärspaj" (SÅ bulle). Under vår tur till Sverige kunde jag ju fresta lös på dem så som de ska vara - små & fulla av smak. Dvs, inte några USA-odlade hybridbär i storleksklass spelkulor.


Älskar blåbär med mjölk & socker på - kan äta hur mycket som helst!

Fast de är också grymt goda i kombination med uppskuren nektarin & passionsfrukt. Allra helst också med lite citronmelis på. Sedan råkar de även finnas tillgängliga i form av skyr. Världens bästa yoghurt som dessvärre enbart finns att få tag på på Island (måste provas om man har vägarna förbi!). Skyr kommer även i andra smaker, varav jag bara testat jordgubb än så länge - blåbärsvarianten spöar den totalt!

Men varför allt detta blåbärssnack? Jo för att jag är helt "korsa Atlantenpantad" idag & då tänker jag endast i två banor. 1) Mat - bara sån som är god & allra helst sån jag saknar; 2) Inredning - vad som kan göras bättre här hemma. Just nu lider jag av SVÅRA blåbärscravings & eftersom vårt hushåll just nu är totalt blåbärsbefriat känns allt lite tungt. Det krävs alltså en liten utflykt å det snaraste för att rätta till missären.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0