Familjen ZATZY!

Vi drar till stugan. Jag är "längtar efter Sverige & vill inte vara i Toronto" deppig & behöver avreagera mig på gipsväggar & muslort. För att få upp humöret ytterligare packar vi sånna saker som gör mig glad - Mateus & yatzy. För mig är yatzy barndom hos farmor & farfar - fem små tärningar som gör mig varm i hjärtat. Förrutom när jag inte får kåken, då blir jag heligt förbannad & vill kasta tärningarna så hårt in i väggen att de bäddar in sig i gipsplattorna.

Faktum är att zatzy är ett så grundmurat koncept i den Janssonska familjen att det utsågs som ett fullvärdigt substitut när vi omstrukturerade årets Explorer 200 race (10 grader & regn... inte kul att paddla gummibåt).


NÅGON var ju tvungen att vinna NÅTT för att magnumflaskan bubbel skulle kunna delas ut. Vann bror?

Nej. Inte heller Paul - faktum var att han var så dålig att han inte ens förtjänade att bli förevigad med flaskan. I mean, 142 poäng? Anna var däremot mer svårslagen...

Men yatzyräven visade vart skåpet skulle stå - har man mer än 20 års erfarenhet bakom sig så... Dessutom var det inte mer än rätt - tävlingen avgjordes ju faktiskt på MIN födelsedag.

Sedan måste jag kanske öva lite mer på själva flasköppnandet... Där har jag inte riktigt lika mycket erfaranhet. Fast jag tänker att det bara kan gå uppåt - för det blir inte mycket sämre än: 1) smälla korken på spikrak, ljumen, flaska utan glas i närheten; 2) bli skiträdd & gömma ansiktet i händerna; 3) Få ett par deciliter bubbel rakt ner i knät; 4) Paniskt kupa händerna under kaskaden från bordet & sedan dricka (?! här vet jag inte vad som slog fel i huvet på mig) bubbel ur händerna under paniska tjut om servetter/hushållspapper/handdukar/någorlunda absorberande husdjur...

p.s. Magnus... kan du be Anna skicka bildbevis för punkt nummer 1 & 2?

Kommentarer
Postat av: Jo

Hahaha, jag vill ha bildbevis på punkt 4 =D

2011-08-19 @ 19:37:09
Postat av: Ida

Tacksamt nog tror jag att de andra skrattade så mycket just då att de inte klarade av att ta några foton. It was BAD!

2011-08-21 @ 02:18:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0