16 December!

Sista dagen att skicka julkort om ni vill att de ska komma fram till jul. Själv har jag ju insett att jag ALDRIG är ute i tillräckligt god tid, så jag bifogar alltid en liten nyårshälsning så att det inte ska bli fullt lika poänglöst. Nu är ju julkort inte speciellt roliga att skriva - men de kan vara väldigt roliga att göra. Jag gillar varianter av egenhändigt gjorda kort som inte är för komplicerade. Det blir liksom lite jobbigt om man ägnat en kväll åt ETT kort & sedan inser att man har tjugo släktingar till som förväntar sig lite frankerad papp. So. Embossing är mitt tips. Lätt, roligt & med snyggt resultat. Så här gör man:

1) Köp på dig en gummistämpel (vi valde en med cardinals för att få en bra canuck-touch på det hela), en stämpeldyna & embossing-pulver. Finns att få tag på i bra pappershandlar. Vät stämpeln med dynan, tryck ditt motiv.

2) Pudra på embossingpulver i valfri färg - pulvret består av små plastkorn som fäster i det våta från stämpeln.

3) Skaka av överskottspulvret.

4) Värm sedan embossing pulvret så att plasten smälter. Skratta åt de suckers som lägger ut en massa pengar på en embossingmaskin - brödrosten fungerar super. När motivet väl smält, låt det stelna & sedan håller det hur bra som helst.

5) Tåta ihop en liten julhälsning.

6) Kom ihåg att posta. Surt att hitta korten i februari & tvingas inse att man måste vänta tio månader tills man kan skicka iväg dem...

Kommentarer
Postat av: ma

Så fina och personliga kort! Kram

2011-12-16 @ 21:54:33
Postat av: Ida

Tack! Tycker att det är himla kul med embossing - helt lagom pyssligt!



Kram!

2011-12-16 @ 21:59:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0