17 December!
Pepparkakor - SÅ mycket Svensk jul! Fast, de går ju att göra lite spexigare...
Ingredienser för 24 st:
3.5 dl mjöl (1.5 cups), 1.25 tsk mald ingefära, 1 tsk kanel, 0.25 tsk malda nejlikor, 0.25 tsk mald muskotnöt, 1 msk kakao, 110 g smör, 1 msk färsk riven ingefära, 1.2 dl farinsocker, 0.6 dl melass, 1 tsp bakpulver, 1.5 tsk kokande vatten, 200g hackad mörk choklad, 0.6 dl strösocker.
3.5 dl mjöl (1.5 cups), 1.25 tsk mald ingefära, 1 tsk kanel, 0.25 tsk malda nejlikor, 0.25 tsk mald muskotnöt, 1 msk kakao, 110 g smör, 1 msk färsk riven ingefära, 1.2 dl farinsocker, 0.6 dl melass, 1 tsp bakpulver, 1.5 tsk kokande vatten, 200g hackad mörk choklad, 0.6 dl strösocker.
Blanda mjöl, mald ingefära, kanel, nejlikor, muskotnöt & kakao. Vispa smöret med den färska ingefäran i ca 3 min. Tillsätt farinsockret & melass. Blanda bakpulvret med det varma vattnet i en liten skål. Tillsätt hälften av mjölblandningen till smörmixen. Tillsätt bakpulverblandningen följt av resten av mjölblandningen. Blanda ner chokladen. Bred ut degen på plastfolie & tryck ut den så att den blir cirka 2 cm tjock. Täck med plastfolie & kyl i minst ett dygn. Sätt ugnen på 165 grader. Rulla degkulor på cirka 2 cm/diameter. Häll strösocker på ett fat & rulla degen i sockret så att det täcker runtom. Lägg på en plåt & baka 13-15 minuter. Låt svalna på galler.
Kommentarer
Trackback