4 December!
Glögg är bäst, men eggnog är inte så illa det heller! Speciellt inte om man tillsätter lite rom!
Ingredienser (4 portioner):
1.7 dl socker, 1/4 tsk kanel, 1/4 tsk muskotnöt, 1 ägg, 4 äggvitor, 3.5 dl mjölk, 3.5 dl grädde (fungerar bra med kaffegrädde eller 5% grädde!), 1.5 tsk vaniljsocker, 0.5 dl rom eller brandy. Samt lite muskotnöt att strö över.1) Blanda socker, kanel & muskotnöt i en stor skål. Tillsätt ägg & äggvitor. Vispa med elvisp 3-4 minuter.
2) Värm mjölken i en kastrull, häll sakta ned äggblandningen under omrörning. Värm under konstant omrörning tills blandningen tjocknar. Tillsätt vaniljsocker & tag av kastrullen från plattan.
3) Låt svalna något, tillsätt sedan grädden. Täck bunken med plastfolie & ställ in i kylen.
4) Tillsätt rom eller brandy precis innan servering, samt pudra över lite muskotnöt.
Kommentarer
Trackback