5 December!

Fast bra mycket bätte än eggnog är ändå glögg. Jäklar i min lilla låda vad jag älskar glögg. Det finns få saker som får mig att känna så mycket julkänsla som glögg. Oavsett om det serveras i delikata små koppar som hos farmor, eller i nästintill muggar hos moi...

Bäst tycker jag i & för sig om Blossas glögg. MEN - om du inte kan få tag på det (som jag...) eller om du känner för att laga till glöggen på egenhand bara "för att" så finns det hur många olika recept som helst att följa. Här kommer en variant.

Ingredienser (4 portioner):
1 flaska rött vin, 1 dl socker, 1 tsk  rivet citronskal, 1 kanelstång, 5 hela nejlikor, 1 cm färsk ingefära, saft från en apelsin.

1) Värm vinet & övriga ingredienser till ca 50 grader & låt stå i minst 15 min.
2) Innan du serverar, öka temperaturen till 70 grader.
3) Servera med grovhackade mandlar, russin & pepparkakor - eller varför inte en tunn bit knäckebröd med lite fikonmarmelad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0