9 December!

Lucka 9 då, vi tar & bryter av med lite kanel - en hel massa kanel för att vara noga! Fyllda kaneläpplen - bara snön som fattas för att det ska bli 100% jul (hör du det, SNÖ - jag vill ha snö!)
Sätt ugnen på 175 grader. Skålla 0.6 dl mandel, tag bort skalet & mal mandeln till mjöl i en matberedare. Blanda med 4 tsk kanel,  1 msk lönnsirap, 1 msk mjukt smör,  0.6 dl russin & 2 msk hackade valnötter. Skär av toppen på äpplet & gröp ur kärnhuset utan att skära igenom botten. Fyll äpplet med krydd/nöt-blandningen.

På med toppen & in i ugnen i 30 minuter.

Efter 30 min, tag ut - täck med aluminiumfolie & baka ytterligare 10 min.
Klart!

Eller, man kan ta det hela ett steg längre & tåta på en massa glass & vaniljsås & liknande. Upp till en själv...

Kommentarer
Postat av: Matilda

Ser smask ut! Här är toscaäpplen en favorit. Lite mer sockrigt dock... Jag stannar hos mamma och pappa i 3 veckor ungefär, men du... cup-mått behövs ju verkligen inte för mina små saffranstips!

2011-12-09 @ 10:26:19
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Ja, jag är lite snål på socker när det kommer till sånt jag ska äta själv.



& klart du ska ha cup-settet. Har jag lovat på bloggen så har jag & du var den enda som bidrog, så det gör det lite lättare att välja vem som ska få det! :) Fast jag skickar det när jag väl är i Sverige, Canada Post är så hopplösa.

2011-12-09 @ 12:54:22
Postat av: Matilda

Har du ngn mail jag kan skicka adressen till? :)

2011-12-09 @ 12:58:13
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Matilda

Bara förnamn? :)

2011-12-09 @ 13:09:03
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: ma

Ett perfekt recept för mig - det här kommer jag att prova själv. M

2011-12-09 @ 23:20:02
Postat av: Ida

Det är som äpplepaj - fast utan det vita mjölet. SÅ gott! Väldigt lycklig över detta recept, första pajliknande jag kunnat äta på 10 år!

2011-12-09 @ 23:29:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0