Close to the lake...

Tja, det märks ju att Toronto ligger vid en gigantisk insjö. För två veckor sedan var backen bar, idag har vi ett närmare 30 cm tjockt täcke. Paul & jag ägnade följaktligen en halvtimme innan lunch åt skottning. Har ju inget direkt minne av att jag skuttade ut på gården i glädje när jag bodde hemma (i ärlighetens namn var jag hemsk & bangade konstant så att stackars mamma fick ta allt på egen hand) men här är det plötsligt jätteroligt!


Så kul att vi till & med skottar trottoaren bortom vårt hus + Joao & Isabels uppfart. Mammut är dock inte lika lättflörtad - han tycker att snö är ett absolut uruselt påfund.

Han var så söt i snön - kunde inte alls förstå sig på det utan trevade runtomkring sig med gigantiskt utspretade tassar för att försöka hitta något fast att stå på. Ett par minuter skrattade vi åt honom, sedan tog vi med honom in igen. Små katter ska inte vara ute om de inte fixar snö - vilket ju uppenbart var fallet. Nåja, för eller senare blir det sommar igen & då vet vi ju vem som kommer att ÄGA trädgården.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Samma syssla hemma här. Det lilla trollet Silly var ute en kort stund, medan Totta backade för det blåste en hel del. Nu vankas det för palt och Ellinor kommer med. Kram

2011-01-16 @ 15:09:44
Postat av: Ida

Va? Bangade Totte medan skorpan fixade kylan? Suck, det var ju ingen liten viking jag uppfostrade...



Gud vad gott med palt! Nu fick jag total abstinens! Hälsa så jättemycket till Ellinor. Kram!

2011-01-16 @ 15:20:51
Postat av: ma

Ja, det blev palt, två sortens, med fläsk eller kantareller i. Men Ellinor är allergisk mot kantareller så hon kunde inte äta dem.

Totte är en riktig viging när det gäller kylan. I går hade vi -28 och han satt vid enbusken och passade fåglarna på matbordet en bra stund. Han ser så rolig ut efter ett tag, när tassarna börjat bli kalla, det är som om han skall värma upp dem genom att slikca dem varma. Kram

2011-01-16 @ 20:24:43
Postat av: Ida

Palt med kantareller? Jaha, det var ju annorlunda - hur blev det & hur kom ni på den idén?



Men snälla lilla söta Totte... Inte det bästa draget när det är -28. Lite trist om man lyckas frysa fast tassarna i marken!



Kram!

2011-01-16 @ 23:05:09
Postat av: ma

Palt med brynt kantarell-lökblandning i. Vi tycker det är jättegott men Ellinor, som av misstag fick i sig lite av rätten, blev som påverkad. Det var så pinsamt, så usch! Innan hon for hade det gott över, men ändå. Vi hade skilda kokkärl för olika sortens palt, men av misstag hamnade en svamppalt i fläskpaltgrytan och .... Ja, det är ingen idé att förkalra. Jag skall gå med henne en runda imorgon och be om ursäkt än en gång. Hon hälsade till dig med. Kram M

2011-01-17 @ 20:25:34
Postat av: Ida

Va? Vilken konstig reaktion! Fast det var väl bra mycket bättre än om hon fått andningsproblem, då hade det ju varit riktigt hemskt.



Be om ursäkt om du känner att det känns rätt. Men passa så att det inte blir för många gånger - då blir det bara jobbigare. Jag menar, det var ju ett misstag & inget ni kan påverka så här i efterhand!



Kram!

2011-01-17 @ 20:34:54
Postat av: ma

Precis, så gjorde jag då och även i kväll, och det känns nu som färdigt och klart med det. Vi var på en promenad i kväll, 9 km, lätt som plätt. Ev går vi ut igen på torsdag! Hoppas att jag kommer igång med mer träning på detta sätt. Kram M

2011-01-18 @ 21:45:05
Postat av: Ida

Vad bra - man ska sluta när det känns bra för en själv.



9 km, det är väldigt bra i norrlands inland i smällkalla januari! Själv har jag blivit helt beroende av att simma - känns som att klucka runt i ett underbart vaccuum & bara rensa hjärnan. Kram!

2011-01-18 @ 22:16:53
Postat av: ma

Jag önskade att jag också skulle kunna träna genom att simma, men det blir bara jobbigt för mig, i och med att jag har så urkass teknik. Och ändå som barn "bodde" jag och mina syskon i Muhosån i 3 månader. M sommaren

2011-01-19 @ 21:26:24
Postat av: Ida

Haha! Du tror jag har bra teknik?! Jag suger! Paddlar runt som en dränkt katt i den långsamma banan. MEN - jag tar i så mycket jag kan så träningen får jag i vilket fall. Det är ju meningen att det ska vara jobbigt. :)

2011-01-19 @ 22:04:26
Postat av: ma

Nej, nu skojar du med mig. Jag kan bara simmma hundsim! Kram från kära mor din!

2011-01-20 @ 19:38:15
Postat av: Ida

Nej men mamma, bröstsim kan du väl simma? Man behöver som sagt var inte vara bra - det är inte jag. Huvudsaken är att man får motion. Det är så skönt att vara i vattnet också, man känner att man jobbar men det gör inte ont i några leder efteråt.

2011-01-22 @ 03:45:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0