Recap 2010

Då kör vi ett sammandrag på 2010!

Året startade i New York. Där vi vandrade runt med stora ögon & försökte hinna med att se så mycket vi bara kunde, drack vin, skrattade med varandra, åt fantastiska middagar, köpte Hunterstövlar & en mycket älskad Marc by Marc Jacobs väska.


Efter en tretton timmars biltur i rykande snöstorm återvände vi till Toronto & vårt lilla hus & för första gången kändes Toronto direkt litet. :) Väl hemma drog jag igång projekt "Wouldn't it be great if we could get a little kitteh?" & den sista januari flyttade Mammut in i vårt hus. Världens absolut bästa katt!


Det finns inte ord för att beskriva hur mycket han har berikat vårt år, vårt liv. Han är så otroligt gullig & rolig att det inte finns på kartan. Min lilla kisse som har lärt sig att förstå hur man spolar en toalett... Så hela februari var en enda lång förälskelsefas som slutade med att både Paul & jag kapitulerade totalt för Mammut. Förutom ändlösa gossesessioner med vår lilla sockerbit klämde vi in massa klättring samt ett besök på utställningen Body Worlds. Mars bjöd på Rosenkavaljeren med Renee Fleming, fest på Royal York, avskedsfest för vår tidigare Svenska ambassadör, kastrering av Mammut med efterföljande depression, lyckad semi-formal & pris för bästa TA på institutionen + The Banff Mountain Film Festival. Perfekt uppladdning inför påsken & april då Paul, Jaime & jag drog till LA & Joshua Tree för en veckas klättrande i solen ute i öknen. Har nog aldrig varit så skitig i hela mitt liv (ingen dusch på nästan en hel vecka...) men det var en grymt skön resa. Soft musik i bilen, öl på typiska US pubar, humming birds som väckarklocka & en maratonlång promenad från St. Monica med stopp för Margaritas stora som hinkar.


Väl hemma drog vi igång diverse tapetserings projekt i huset, kikade på körsbärsblommen i High Park, introducerade  konceptet sele för Mammut, kände att det var vår på riktigt & firade det med nya Minnetonkas samt majblommor skickade med expresspost från Sverige. I maj drog vi till Bon Echo för Docking In, tog var sitt cert i wilderness first aid & så blev jag accepterad till IODPs sommarskola i Italien. Vi klämde också in ett par första grillkvällar, jag blev betrodd med Jörgs SEM, vi byggde om vårt lilla skräprum till ett solrum med fint mörkt trägolv, jag fick ett stipendie för resan till Italien & så kokade jag enorma mängder rabarberkräm. Juni då, ja då grät jag stora tårar framför Victorias bröllop, för att Stockholm är så vackert & för att jag älskar Sverige så mycket att det gör ont i bland.  Roland & Ann kom & hälsade på & vi drack öl a la 1800-talet tillsammans & det var så fint att ha någon från min familj här igen. Paul & jag sköt champagnekorkar i trädgården, hatade G20 mötet & all idioti det medförde, tvättade Mammut med olja efter ett olyckligt placerat lock till en färgburk & så firade vi Pauls 40årsdag alldeles storstilat med en fest för alla vi kände. Cirkus 50 pers lyckades vi klämma in i huset - komplett med utfodring & ölpump!


Sedan åkte jag & mina nya Burberry glasögon (tidig födelsedagspresent från Paul & omåttligt älskade) till Italien & Urbino för tre veckors PhD-sommarskola.

Stor nördvarning över det hela, men jag hade väldigt roligt. Kändes som en verklig självförtroende boost! Fast jag måste erkänna att det var rätt skönt att packa mina väskor & dra från solen, pastan, de andra 50 studenterna & rumskamraterna när de tre veckorna var slut. VÄLDIGT intensivt! Så det var med lättnad jag landade i fina Stockholm där jag mötte upp med en nyklippt & alldeles fasligt stilig Paul. Oj vad lycklig jag var över att hästsvansen rök! Lite skärgårdshäng, Vasaskeppskikande & hotelfrukostlyx senare landade vi i lappmarken. Där firade vi födelsedagarna tillsammans med båda våra familjer & Paul fångade sin första gädda.

Underbara fina Ringelviken till trots, sommarnes höjdpunkt var när ma, Magnus, Paul & jag drog upp till Kebnekaise & klarade av hela berget tur & retur på tre dagar. Lätt årets absolut häftigaste bedrift! En upplevelse som bara växer & gav oss alla mersmak.

Så efter att vi kom tillbaka ägnades många kvällar åt att dricka vin & planera nya upptåg. Allt roligt måste dock ha ett slut så i slutet av augusti packade Paul sina saker & flög till Köpenhamn & jag tog mina pinaler till Finland & fältstationen Tvärminne. Där jag levde i skräck i en liten isolerad stuga, jobbade stenhårt, lärde mig att isolera dinoflagellater & levde mer eller mindre uteslutande på tonfisk vilket resulterade i en viktnedgång på två kilo. Var skönt att komma tillbaka till Toronto i september. Krama om Paul & Mammut igen, fixa med huset, jubla över två nya stipendier, testa saris med Megha & dricka pumpaöl. Plus att Becky & jag startade upp University of Torontos första klättrarklubb, UTRCC, med mig som ordförande! I oktober åkte vi till Montreal för jobb i mitt fall & en liten miniweekend för oss båda. Köpte på mig en Canada Goosejacka & var således sjukt nöjd med resan. Toppade dock det hela med pumpaplock på vägen tillbaka, perfekt höstsyssla!

Sedan firade vi Thanksgiving med massor av kalkon, tillvekade Hello Mammut pumpor, delade ut godis till små barn i tigerkostymer & svidade själva om till uniform & spandex.

När november kom drack vi öl med Super Man - Will Gadd, jag fixade en massa saker för UTRCCs räkning, Elsa sa mitt namn för första gången & vi lyckades klara av ännu en lyckad julmarknad för SWEA. I december deppade jag över att vi inte kunde fira jul i Sverige, buffrade upp det hela med att fixa en superfin julgran (vår allra första!) & kokade en enorm julskinka som blev så god så god.

Jag fick paket hemifrån, skickade iväg mina egna små hemliga lådor inslagna i brun papp med Canadatejp, fick en egenhändigt tillverkad adventsljusstake av Paul, drack en massa glögg samt te med foam, fick ett nytt stipendie, klarade av mitt PhD-proposal defence, kokade knäck med whiskey i & såg Sveriges juniorer förlora mot Canada i hockey. Längtade också väldigt mycket efter min egen fina familj... & fick ett löfte om att det nog inte blir så många fler jular här i Canada. Detta & mycket mer skålade vi för igår - 2010 har varit ett fantastiskt år. Fast jag tror & hoppas att 2011 kommer att bli ännu bättre!

Så Gott Nytt År alla fina - nu håller vi tummarna för att 2011 blir precis så maxat roligt som det bara kan bli. Det ska Paul & jag i alla fall jobba för!






Kommentarer
Postat av: ma

GOTT NYTT ÅR 2011! M

2011-01-02 @ 14:04:44
Postat av: Ida

Tack tack, önskar er det samma!

2011-01-02 @ 16:07:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0