Lite tokig...
Om man jobbat till klockan två på natten (herregud... midsommar är imorgon - om ALLA som vi bjudit kommer blir vi 80 pers...minst) med att baka, då tar man sovmorgon dagen efter. Eller hur?
Nej, nej, nej! Då går man upp halv åtta & ställer sig & bakar lingonrutor! Of course!
Recept från mamma (förkortat av mig): Dra ihop en smågryning massa av 4 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 1½ dl socker och 150 g margarin. Rör i 1 ägg. Dumpa i en form (25 cm x 35 cm) och lägg på ett lager lingonsylt, ca 2 dl. Blanda sedan ihop ett täcke av: 1½ dl havergryn, 1 dl socker, 50 g margarin (smält), 1 tsk vaniljsocker och 1 msk sirap som du brer ut över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 20-30 min.
Mammas kommentar: Känns lite mastigt men är säkert gott!
Pauls kommentar: Nice and light, a practical Swedish desert. Oh, and very yummy!
Nej, nej, nej! Då går man upp halv åtta & ställer sig & bakar lingonrutor! Of course!
Recept från mamma (förkortat av mig): Dra ihop en smågryning massa av 4 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 1½ dl socker och 150 g margarin. Rör i 1 ägg. Dumpa i en form (25 cm x 35 cm) och lägg på ett lager lingonsylt, ca 2 dl. Blanda sedan ihop ett täcke av: 1½ dl havergryn, 1 dl socker, 50 g margarin (smält), 1 tsk vaniljsocker och 1 msk sirap som du brer ut över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 20-30 min.
Mammas kommentar: Känns lite mastigt men är säkert gott!
Pauls kommentar: Nice and light, a practical Swedish desert. Oh, and very yummy!
Kommentarer
Trackback