For you dad!

När pappa & jag hängde vid poolen på Gran Canaria så passade vi på att prata lite mat, sånt som är bra för en & sånt som är skit. Pappa ville veta hur jag gör min chilli - så pa, här kommer receptet!

1) Börja med lök, jag brukar ta två gula & så många vitlöksklyftor som jag har tålamod att pillra bort skalet från. Sedan kör jag allt i matberedaren, hacka lök för hand är ett straff jämnbördigt med att rensa avloppet.

2) Fräs löken i LITE olja. Här brukar svensken gå helt i överstyr & tippa i halva flaskan med olivolja & mumla något om medelhavsdiet. Wake up, det är olja. Olja = fet. Punkt. Stek löken först på svag värme, då vattnar den sig & bränner inte vid.
3) Kvarta ett gäng tomater & tippa i. Jag höftade i 6 den här gången. Kasta ned lite buljongtärningar, jag tog 2 plus lite flytande idag.

4) Sedan krovhackar du 1-2 paprikor. Låt bli den gröna, den smakar bara som om du trillat framstupa på gräsmattan med öppen mun. Tippa i.

5) Riv två morötter & känn hur hälsosam du är! Tillsätt även en laddning köttfärs, idag blev det ungefär 400 gram.

6) Tillsätt lite chilli.

7) Titta ner i grytan & förundras över hur ledsamt det hela ser ut.

8) Tillsätt torkad chilli, lökpulver, cayennepeppar, peppar & paprikapulver. Sedan ÖSER du ner kummin & kanel. Det ska vara så mycket att du nyser. Sedan tillsätter du ungefär lika mycket till. Ge dig inte förrän chillin är helt trög & mörk i färgen.

9) Dra bort från värmen, tippa ned kidneybönorna eller vilken bönmix man nu föredrar. Smaka av. Tillsätt ÄNNUMERA kanel & kummin. Smaka av & tillsätt kryddor tills du är nöjd. Ös upp i en skål, klutta på grekiskt yoghurt & toppa med en näve färsk persilja. Trotsa mors uppfostran & ät det hela med sked!

Kommentarer
Postat av: Jo

Om man vill vara ännu lite nyttigare o ta bort lite av köttfärsen så kan man ersätta en del med röda linser. Har inte så mkt egen smak utan tar åt sig av allt annat och kokar klart på 20 minuter. Gör ju inget om de kokar sönder lite. Halvvegetariskt husmorstips från Jo =)

2011-11-16 @ 11:17:07
Postat av: Ida

Åh, det var ett bra tips. Jag brukar ta mycket mindre köttfärs än vad jag gjorde idag, cirka 200-300 gram istället, men hittade ingen liten bytta att frysa in resten av köttfärsen i så då åkte allt ner i grytan. :)

2011-11-16 @ 12:27:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0