Sötpotatis!

Jag har tagit det enväldiga beslutet att helgen ska ägnas åt husfix. Packa undan sommarkläder, städa & sätta upp adventsljusstakar. Den typen av pyssel som involverar besök på handelsträdgård för att kitta upp sig på mer säsongsbetonade växter - typ ljung & kål, sånt som man inte kan döda. Som förberedelse för helgens uppfixning så rensade jag ut ett par blomkrukor på trappen. Närmare bestämt de där blomkrukorna som jag testade att sätta sötpotatis i - & titta! Minisötpotatis! Oki, jag tänker inte lägga ned forskningen för att bli sötpotatisbonde direkt... men lite nöjd är jag allt! Det blev i alla fall något utav det.


Så nästa år kommer experimentet definitivt att upprepas - fast med bättre framförhållning & med riktigt land istället för kruka.

Kommentarer
Postat av: ma

Måste testa själv med!

2011-11-24 @ 20:22:21
Postat av: Ida

Ja men det borde ni kunna odla! Det viktiga är att man drar igång dem ordentligt innan man sätter ner dem i jorden. Peta in ett par tandpetare i sidorna & häng den i en vattenskål - då kommer den att generera en massa skott & så kan man klyva den i delar när man väl planterar den. "Lövverket" är faktiskt väldigt tjusigt, så vi har haft dem på trappen som dekoration! :)

2011-11-24 @ 20:38:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0