Urk... & hur man uppväger det...

Drog igång en marinad för kvällens middag, en marinad innehållandes salvia. För de som inte är insatta i det canadensiska köket - salvia är en viktig beståndsdel i "stuffing", alltså kalkonfyllning. Plockade ur salvian ur paketet & fick bara världens kalkon flash back. Till saken hör att Paul & jag totalt föråt oss på kalkon i år. Det har knappt varit så att vi ens kunnat äta kyckling & faktiskt, jag fick typ hulkningar över diskbänken bara av salviadoften. Blir lite stirrig av detta. Om en månad är vi tillbaka här i Toronto efter julfirandet i Sverige & då är det dags för ännu mer kalkon... Bävar lite.


Så jag fick snabbväga upp det hela med att pula i mig något som var så långt från salvia som jag kunde komma på. Fick bli lite saffransyoghurt med clementin.

Efter att ha tröstslevat i mig min lilla kopp kändes det mycket bättre - jag har återfått tron på att jag ska överleva även julens kalkonfrossa.

Kommentarer
Postat av: Jo

Tänk på att fläskfrossan under den svenska julen kanske överträffar kalkonen och därmed kommer du längta till när ni är klara här =)



Kram!

2011-12-02 @ 00:43:06
Postat av: Ida

Fast skinkan kan man ju variera lite mer. Äta den med sallader, till vörtbröd (ÅH LÄNGTAR!), knäckebröd... Kalkon är liksom exakt samma mål i en vecka.

2011-12-02 @ 04:53:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0