Nothing dangerous...

Jag hade ett seborrheic keratosis - vilket tydligen inte är det minsta farligt. Fast vi tog bort det i alla fall, min läkare drog fram något som liknade en sån där gräddspruta & riktade den rakt mot min tinning. Men istället för grädde levererades det flytande kväve. Det gjorde... jaa, ska vi säga väldigt ont. Som vetenskapsnörd har jag roat mig med flytande kväve en himla massa gånger genom åren (bland annat har jag en sen natt tippat ut en hel tunna i Stockholms hamn...), men det här var första gången som jag fått det på mitt skinn. Jag satt där i en sån där vidirg liten pappersrock & rabblade mentalt "Det är kallt, kallt, kallt, kallt. Det gör INTE ont, det är bara kallt - du har varit med om värre i norrlands inland". Det fungerade så där. Det var kallt, det hade jag alldeles rätt i - men norrlands inland blir aldrig fullt så helvetiskt kallt. Minus 200 grader har inte ens Malgovik (Västerbotten 13 december 1941: - 53) eller Vuoggatjålme (Norrbotten 2 februari 1966: - 53) fått till.

Kommentarer
Postat av: ma

Hemskt - flytande kväve i huvudet! Men dock så bar att det handlade om en ofarlig grej som gick att avlägsna. M&P

2011-10-28 @ 17:47:23
Postat av: Ida

Nja, inte I huvudet - MOT huvudet. Vilket jag är väldigt tacksam för! :)



Nejmen det känns bra att det gick att ta bort märket & att det inte innebar blodvite. Även om det gjorde ont så var det inte mer än att det gick att hantera, inte så som när de tog bort födelsemärkerna på kinden.

2011-10-28 @ 18:33:29
Postat av: Anonym

Ok, så du fick en bedövning med flytande kväve på huden inte ytligt men under huden. M

2011-10-29 @ 13:18:53
Postat av: Ida

Nej, de sprutade flytande kväve rakt på huden för att döda födelsemärket. Ingen bedövning - bara pang på.



Idag var det så pass bra att jag kunde tvätta håret utan att det gjorde för ont. Så det var jag väldigt lycklig över, för jag började känna mig som ett riktigt litet troll!

2011-10-31 @ 03:26:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0