First Vegan Cookies...
Pauls jobb har lagt en fikaorder till imorgon - så kvällen har ägnats åt att tåta ihop cup cakes samt ett gäng kakor. Sedan jag sist bakade åt dem har det börjat en ny tjej på kontoret & eftersom hon är vegan har jag känt mig lite (läs hysteriskt mycket) vilsen på vad tusan jag ska fixa åt henne. Tillslut vände jag mig till min gamla trotjänare Amazon & klickade hem lite hjälp. Har dock inte kommit mig för att testbaka - så ikväll blev det lite tvunget premiär.
Tada - de första vegan kakorna som någonsin tillverkats i det här huset!
Jag fegade & körde peanut butter cookies, tänkte att det inte kunde bli någon större katastrof med tanke på nordamerikanernas febläss för just den ingrediensen. I fall att ni vill testa:
Sätt ugnen på 177 grader. Blanda 1.8 dl (0.75 cups) jordnötssmör, 0.8 dl (0.33 cups) olja & 2.4 dl (1 cup) farinsocker. Tillsätt 0.6 dl (0.25 cups) mjölk (soya eller mandel, jag använde den senare varianten som smakar lite nötigt & inte ger män bröst) & 2 tsk flytande vanilj. Blanda ner 2.4 dl (1 cup) mjöl, 0.5 tsk bakpulver & 0.5 tsk salt. Platta ut degen i en form på 20x20 cm. Sprinkla över 1 dl jordnötter & tryck ner dem lite lätt. Grädda 22-25 min, bara precis så att kanterna börjar bli bruna. Låt svalna helt innan du skär upp bitar.
Sätt ugnen på 177 grader. Blanda 1.8 dl (0.75 cups) jordnötssmör, 0.8 dl (0.33 cups) olja & 2.4 dl (1 cup) farinsocker. Tillsätt 0.6 dl (0.25 cups) mjölk (soya eller mandel, jag använde den senare varianten som smakar lite nötigt & inte ger män bröst) & 2 tsk flytande vanilj. Blanda ner 2.4 dl (1 cup) mjöl, 0.5 tsk bakpulver & 0.5 tsk salt. Platta ut degen i en form på 20x20 cm. Sprinkla över 1 dl jordnötter & tryck ner dem lite lätt. Grädda 22-25 min, bara precis så att kanterna börjar bli bruna. Låt svalna helt innan du skär upp bitar.
Kommentarer
Trackback