Det här med män & ljus...

För ett tag sedan diskuterade Aleka & jag det här med män & ljus. Ni vet, man har gjort iordning en fin middag, vikt serveter & tänt värmeljus - myst till det helt enkelt. Så kommer det in en man i rummet & "klick" på med taklampan - den vidrigaste form av belysning på denna jord. & man bara "Men neeeej, vad göööör du?!" & mannen tittar oförstående på en & svarar något i stil med "Va, men jag ser ju inte maten om det ska vara så här mörkt!".
 
Känns igen?
 
Nu råkar det dock vara på det sättet att Paul INTE fungerar så här. Typ den första man jag någonsin stött på som glatt plockar på sig TRAVAR av värmeljus varje gång vi sätter foten på IKEA. Lite märkligt har jag tyckt, även om jag varit sjukt tacksam samtidigt. Så jag har undrat... hur kommer det sig att han inte har en febläss för skarpt upplysta rum? Idag kom jag på det, för idag är det 32 grader här & jag fick ett mail från Pauls mamma som förklarade att de höll på att smälta bort & då slog det mig. Paul har helt enkelt växt upp i en familj där man är sjukt sparsamma med el. Man slår inte på ACn hur varmt det än är, man släcker alltid efter sig när man lämnar ett rum & om man kan spara in ytterligare lite el på att använda värmeljus så "kaching" i hushållskassan! Pauls ljusentusiasm är alltså snarare sprunget ur snålhet än vilja att göra något hemtrevligt. Fast funderar jag vidare på det så inser jag ju att det egentligen inte spelar någon roll, det viktiga i kråksången är att jag slipper att höra gruff om att han inte kan se gaffeln. So, I´m happy regardless!

Kommentarer
Postat av: Aleka

hahaha ja så kan de ju med vara. Men som du sa, varför spelar ju ingen roll så länge man får sitt mysljus! Du ska se min svärfar han är VÄRST. han sätter upp stora spotlights i modell bygglampa var helst han kan för att lysa upp uteplatser. På hotellet, hemma i vårt hus... Första två åren i huset hade vi en STOOOR lampa som slogs på automatiskt och lös rakt in på vår balkong. Den hade han satt upp. Fint. Känns som om man satt på en scen när ville äta ute på kvällen. Inte heller kunde man stänga av den. Nopps den var kopplad på en timer uppe på en elstolpe så alternativet var klättra upp och dra ur sladden eller skjut sönder lampan =P tack och lov dog den av sig själv i våras.

Svar: Nej men precis, han gör ju som jag vill - så då är ju allt fine! :)
Fy så hemskt, jag tror jag hade investerat i en slangbella & skjutit sönder den själv! Håller tummarna för att han inte får ett ryck & fixar den!
Ida

2012-08-31 @ 23:11:28
URL: http://swedishingreece.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0