Farmors Sensommarkaka...

Som vanligt håller jag på & påtar med kokboksprojekt på fritiden. Först var det ju en diabeteskokbok till pappa i julklapp & sedan har jag jobbat på med att få ihop SWEAs kokbok. I det senare fallet har en av utmaningarna varit att få in recept - eller, att åtminstonde få in vettiga recept. Tanterna har en tendens att inte skicka något alls, eller så skickar de in sånt som korkar igen artärerna. Nåja... i dagsläget sitter jag på en 50 plus recept, så det ska nog bli något av det hela tillslut. Igår bakade jag ett bidrag - som förvisso inte kom från en SWEA-tant utan från min alldeles egen farmor. Hon skickade nämligen ett recept tidigare i veckan som kändes så svenskt att jag bara var tvungen att ha med det!
Röda vinbärskaka - eller som jag döpte det till: "Farmors Sensommarkaka".
 
Enklast i världen att baka! Jag slängde ihop min igårkväll på absolut nolltid, nu kvarstår bara att ta ett kokboksvärdigt foto - inte lika mycket av ett hastjobb... Men som sagt, bakandet är enkelt! Bara sätt ugnen på 200 grader & smöra & bröda en 20x30 cm stor ugnsform. Vispa ihop 2 ägg med 2.5 dl strösocker - så där så att det blir riktigt pösigt. Blanda ner 100 g smält smör & 3 dl vetemjöl. Häll ner smeten i bakformen & toppa med 2-3 dl vinbär samt generöst med pärlsocker. Baka 20-25 minuter. Enligt farmor ska kakan vara lite kladdig, så baka inte för länge så att den blir torr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0