First OWN vegan cookie!
Sätt ugnen på175 grader. Rör 200 g rumsvarmt smör (här använde jag alltså vegansmör) poröst tillsammans med 2.5 dl strösocker. Tillsätt 4 msk sirap - jag använder lönnsirap. Happ, Blanda 4 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 2 msk vaniljsocker och 1.5 dl solrosfrön. Rör samman allt till en smidig deg. Rulla ut degen till 3 längder på mjölat bakbord (ett tips är att använda potatismjöl då fastnar degen inte lika lätt på bakskivan). Lägg längderna på en bakplåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något och strö över några solrosfrön. Grädda ca 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar medan de fortfarande är varma. Lägg över på ett galler och låt svalna helt. Klart!
Servera inte med canadensisk citronsaft... blörk, sockerchock utav guds nåde!