First OWN vegan cookie!

Tillsammans med de där polska cupcakesen så levererade jag även mina första egenihopknåpade vegankakor till Pauls kontor. Himla stolt över att de blev så bra fastän jag inte använde ett riktigt veganrecept!
Oki, oki, de var typ världens enklaste kakor att göra & det behövdes bara en liten modifikation för att de skulle bli laktos & animalfria... men ändå. Det blev inte pannkaka av det hela, det är jag glad för! So, recept:
 

Sätt ugnen på175 grader. Rör 200 g rumsvarmt smör (här använde jag alltså vegansmör) poröst tillsammans med 2.5 dl strösocker. Tillsätt 4 msk sirap - jag använder lönnsirap. Happ, Blanda 4 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 2 msk vaniljsocker och 1.5 dl solrosfrön. Rör samman allt till en smidig deg. Rulla ut degen till 3 längder på mjölat bakbord (ett tips är att använda potatismjöl då fastnar degen inte lika lätt på bakskivan). Lägg längderna på en bakplåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något och strö över några solrosfrön. Grädda ca 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar medan de fortfarande är varma. Lägg över på ett galler och låt svalna helt. Klart!


Servera inte med canadensisk citronsaft... blörk, sockerchock utav guds nåde!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0