10 December!

En av de saker jag älskar med julen är själva upptappningen under hela december. Att pynta huset, spela julmusik & sakta förbereda sig på julafton. För mig består en stor del av upptakten i att laga mat & baka olika saker. I år åker vi ju bort, så det är inte läge att laga & frysa in en massa. Men en laddning biscotti behöver vi åtminstonde för att klara oss fram till den 20e då flyget lyfter från Pearson. Älskar att baka just biscotti, för att de håller så himla bra & för att de är helt grymma till glögg!
Pekan- & fikonbiscotti:
 
Värm ugnen till 175 grader. Blanda 7 dl mjöl, 1.8 dl farinsocker, 2 tsk bakpulver & 0.25 tsk salt i en bunke (helst en matberedare). Knäck ner 3 ägg under omrörning. Tillsätt 1 msk vaniljextrakt, 1.8 dl hackade pekannötter & 1.8 dl hackade fikon. Dela degen på hälften & forma två långsmala limpor som du placerar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till degen & grädda sen i 20 minuter. Tag ut plåten från ugnen, skär biscottin i skivor & lägg dem med snittytan uppåt på plåten. Grädda ytterligare 20 minuter (vänd alla bitar efter halva tiden) eller tills biscottin fått en gyllende färg. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0