12 December!
Lika självskriven som glöggen är hemma i sverige är "eggnog" här. Jag tycker att det är gott, men många gånger baxnar jag lite över mängden grädde... så vi kör på en nyttigare variant!

Blanda 3.5 dl mjölk med rivet citronskal i en gryta. Klyv en vaniljstång på hälften & skrapa ut fröna, tillsätt både frön & stång till mjölkblandningen. Värm mjölken tills den börjar sjuda. Vispa upp 2 ägg + en gula tillsammans med 0.8 dl socker & en tsk majzena i en stor skål. Häll gradvis ner den varma mjölken i äggblandningen medan du vispar konstant. Häll sedan tillbaka hela blandningen i kastrullen. Värm i cirka 8 minuter tills blandningen börjar tjockna, rör konstant så att det inte fastnar i botten. Tag kastrullen från plattan, tillsätt 1.2 dl kall mjölk & kyl blandningen. Avlägsna vaniljstången innan servering & garnera med lite muskotnöt.
Kommentarer
Postat av: Trillingnöten
Jag älskar egg nog, men som sagt, grädden är ganska avtändande. Detta ska jag testa i år!! Tack för tipset!
Svar:
Ida
Trackback