16 December!

Eftersom jag växte upp i norrland var kål inte något vi serverade till jul, men så flyttade jag till skåne & blev medveten om den kålkultur som faktiskt existerar under den här tiden på året. Efter flytten hit insåg jag dessutom att brysselkål av vissa ses som det ultimata julbordstillbehöret. Så idag kör vi på en av mina brysselkålsfavoriter!
För 4-5 portioner
 
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull & tillsätt sedan cirka 600 g brysselkål. Koka i 8 minuter, häll kålen i ett durkslag & låt det rinna av. Smält 40 g smör i kastrullen, tillsätt 2 tsk rivet citronskal, peppar & brysselkålen. Stek i 5 minuter. Blanda med rostade hasselnötter (5 min i 200 grader).
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0