18 December!
Hemma har ju potatis en självskriven plats på julbordet, här upptas den platsen av sötpotatis. Som jag är ett stort fan av - så himla gott! I grytor, tillsammans med fläskkött, fisk, kyckling... Det passar till allt. Här är ett av mina favortisätt att laga sötpotatis på under den här tiden av året.
För 4 personer:
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva 3 sötpotatisar i tunna skivor & sprid ut dem på en smord plåt. Stoppa in dem i ugnen medan du gör en glasyr för smaksättning. Blanda 1 dl lönnsirap med 3 msk rom i en liten kastrull. Koka upp & tillsätt 2 msk smör. Blanda ner 1 krm var av kanel, muskotnöt & malen ingefära. Ta ut plåten med sötpotatisen & ös över ett par msk glasyr - upprepa detta var femte minut tills dess att sötpotatisen är mjuk (efter 20-30 minuter). Servera tillsammans med färsk mint.
Kommentarer
Postat av: Jo
Kanske en dum fråga, men äter man bara sötpotatisen med mynta och ingenting mer?
Svar:
Ida
Postat av: Jo
Tänkte väl =) Tack för tipsen!
Svar:
Ida
Trackback