5 December!

I vår familj kör vi Aladdin-ask på julen & det där var ju bara grymt irriterande back in the fat days. För den enda som äter mörk choklad är mamma & mamma... ja hon tar EN bit choklad till kaffet. Vilket innebär att det tar typ två veckor att arbeta sig igenom det första lagret, för naturligtvis så äter man ju upp ett lager åt gången. Eller, det var ju tanken i alla fall. TjockisIda kunde liksom nämligen aldrig hålla sig utan flyttade helt sonika ner den mörka chokladen till det undre lagret. Vilket i slutändan resulterade i ett lager enbart bestående av mammabitar... Anyway, om man föredrar den ljusa chokladen & vill förse sig själv med en massa trillingnötbitar så kommer här ett väldigt lätt recept!
Sätt ugnen på 200 grader & rosta cirka 1 dl hasselnötter i ungefär 5 minuter. Se till att skaka plåten då & då så att det inte bräns. När nötterna är tillräckligt svala för att hantera kan du gå vidare till steg två - smält valfri chokladkaka. Den här gången rotade jag runt i Pauls Maraboulåda (japp, vi har en sån i huset!) & fick tag på apelsinkrokant (en liten kaka), så det fick bli lager ett. Häll nötterna i chokladen & fiska sedan upp tre åt gången & placera på smörpapper där de får stelna. Smält ytterligare en omgång choklad som du sen doppar varje trillingnöt bit i. Så fort det sista lagret har stelnat är det bara att njuta av en hel liten uppsjö trillingnötter utan att behöva genomlida vare sig apelsintryffel eller romrussin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0