Det här med att röka...

Clara skrev ett inlägg om rökning/alkohol för någon dag sedan. Under dagens lunch kunde jag inte låta bli att tänka på det hon skrev - att hon inte begriper hur man kan avsky rökning men inte alkohol. Jag satt där & sippade på ett litet glas rosa bubbel & försökte föreställa mig hur det skulle kunna anses stötande. Kom fram till följande:

1) Om jag varit gravid/ammat
2) Om jag kört bilen hem
3) Om jag var alkoholist & helt plötsligt kände för att skita i att vara nykter
4) Om jag led av någon kronisk leversjukdom & ägnade mina dagar åt att gnälla över sagda åkomma
5) Om jag suttit i ett rum fullt av nykterister eller religiösa personer & jag vrålat av glädje över all alkohol som kom i min väg

OM någon av dessa punkter beskrivit mig & det där glaset, ja, då kan jag se att det varit stötande. I nuläget, då ingendera punkt stämmer in - nej, faktiskt inte. Samtidigt satt Pauls gudfar & bara stank rök på min vänstra sida. Han rökte förvisso bara i vardagsrummet & inte vid bordet. Inte heller hostade han ut sina lungor över min skinka - men lukten... Herregud. Så jag gjorde även upp en mental lista för cigaretter, men kom inte längre än till:

1) Om jag röker inomhus & har vänner/familj som är ickerökare

Stötande. Absolut stötande. Det spelar ingen roll om det så bara är en cigarett, det förstör ändå så otroligt mycket. Paul & Pauls pappa fick sinusproblem, jag huvudvärk & när vi väl kom hem ville Mammut inte hälsa på oss. Nej, de där cigaretterna som röktes idag fick inte Uncle Bill att kasta Auntie Sheila nedför trappen eller dränka katten i diskhon. Däremot gjorde det att vi lämnade huset i princip så fort vi bara kunde. Vilket kändes väldigt sorgligt, för Pauls gudföräldrar som är väldigt fina personer råkar nämligen även vara gamla, svaga & ensamma. Personer som vi velat se mer av, men som det är en plåga att träffa på grund av just rökningen (jaja, & lopporna...). Så, åtminstonde för oss går det alldeles utmärkt att avsky rökning men inte alkohol.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0