My mum, the alien...

På den gamla goda tjockistiden, alltså då jag var väldigt mycket singel så minns jag hur jag satt & deppade vid matbordet över detta trista faktum att ALLA andra hade pojkvän. En dag tog jag upp frågan med mamma  - HUR kunde komma sig att alla andra hade pojkvän, inklusive de fula & de dumma. Minns att mamma svarade något i stil med "Ida, man behöver inte vara vacker för att träffa någon - se bara på pappa & mig"... Jag valde att tolka de där orden i stil med att det hela helt enkelt ligger i betraktarens ögon - att vi alla är olika men samtidigt lika. Vilket i sig ju är ett väldigt klokt & PK sätt att tänka på. Men idag havererade det där konceptet totalt. Det började med att jag råkade se ett facebookfoto av en gammal bekant med sin telning vilket i sin tur resulterade i den (någon elaka) sponata tanken "Men herregud, VEM hade velat befrukta henne...". Genast dök mammas ord upp & jag korrigerade tanken till något i stil med "Jaja, det finns säkert ett liknande klientel som också anser att IKEA-varmkorv är mat... så, kul för henne". Så långt allt väl. Återvände till mitt jobb, plockade upp ett block & ut trillade mammas 60-års tackkort:

& här mamma, här måste jag bara konstatera att dina visdomsord bar mig så här långt - men nu har jag insett att det var bullshit. För vi är inte lika allihopa, för du är nämligen en alien & det menar jag på det allra mest respektfulla & kärleksfulla sätt. Men ändå en alien, för mamma - så här ser man nämligen inte ut när man är 60 år & människa. Då har man gäddhäng, badringar & så står man lite glatt frimodigt i vattnet - man springer inte runt så där.

Kommentarer
Postat av: Alien

Bullshit - how dear you!

2012-01-11 @ 20:13:25
Postat av: Ida

Jo men jag menar det på det absolut mest respektfulla sätt - & hoppas att lite av alien genera överförts till min konstitution!

2012-01-11 @ 21:07:51
Postat av: Anonym

Äpplet trillar inte så långt ifrån trädet... Kram

2012-01-12 @ 20:44:08
Postat av: Ida

Vi får hålla tummarna för det, vill också göra Fjällräven Classic när jag är nästan 60!

2012-01-13 @ 03:26:53
Postat av: ma

Det trot jag att du gör! Om inte, så är du inte en alien! En stor kram, M

2012-01-13 @ 19:42:15
Postat av: Ida

Men jag vill ju va som duuuu!

2012-01-13 @ 20:10:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0