Jo hjärtat, det är paj...
Paul - "Så... Omelett?"
Moi - "Nej, paj."
Paul - "Paj..." Han lyfter på kanten & kikar "Jag klagar absolut inte, men har du glömt degen?"
Moi - "Nope"
Paul - "Men då är det inte riktigt paj eller?"
Moi - "Jo, det är diabetespaj"
Paul - "Åh! Vi kör diabetesmat igen!"
Moi - "Men hjärtat, det har vi gjort typ den senaste veckan."
Moi - "Nej, paj."
Paul - "Paj..." Han lyfter på kanten & kikar "Jag klagar absolut inte, men har du glömt degen?"
Moi - "Nope"
Paul - "Men då är det inte riktigt paj eller?"
Moi - "Jo, det är diabetespaj"
Paul - "Åh! Vi kör diabetesmat igen!"
Moi - "Men hjärtat, det har vi gjort typ den senaste veckan."
Paul har inte koll på mat för fem öre. Men för den som vill prova & inte är en köksidiot:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela 50 g körsbärstomater & lägg ut på en plåt med den skurna sidan uppåt. Skär 100 g sparris/fänkål/valfri annan grönsak i stavar & placera på plåten. Rosta i cirka 10 minuter. Tag ur, låt svalna något & sänk värmen till 190 grader. Blanda 2.4 dl äggblandning (antingen vanliga ägg eller bara äggvitor) med 1.2 dl keso, 2 msk finhackad rödlök, 1 msk mjöl, 1 tsk hackad färsk rosmarin & 1/2 tsk svartpeppar. Lägg de rostade grönsakerna i en liten pajform & häll över äggblandningen. Tillaga 20-30 min eller tills äggstanningen stelnat i mitten. Riv över lite god stark ost, så som västerbottens.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela 50 g körsbärstomater & lägg ut på en plåt med den skurna sidan uppåt. Skär 100 g sparris/fänkål/valfri annan grönsak i stavar & placera på plåten. Rosta i cirka 10 minuter. Tag ur, låt svalna något & sänk värmen till 190 grader. Blanda 2.4 dl äggblandning (antingen vanliga ägg eller bara äggvitor) med 1.2 dl keso, 2 msk finhackad rödlök, 1 msk mjöl, 1 tsk hackad färsk rosmarin & 1/2 tsk svartpeppar. Lägg de rostade grönsakerna i en liten pajform & häll över äggblandningen. Tillaga 20-30 min eller tills äggstanningen stelnat i mitten. Riv över lite god stark ost, så som västerbottens.
Kommentarer
Trackback